Tryvannstua - Rundmyr [Nordmarkskapellet]

Løype nr: 396
Område: Nordmarka syd
Lengde: 1.8 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 21.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Tryvannstua, den går først rett nordover langs Lille Tryvann, og så videre i svak stigning til et løypekryss der løype 274 tar av til høyre mot Skjennungstua og Ullevålseter.

Vår løype går her svakt mot venstre, og videre i fine, slake utforkjøringer ned til dumpa ved Bjordammen. Her tar løype 713 til høyre - inn på nordsiden av vannet. Den går til Langmyr.

Et par hundre meter etter Bjordammen er det nok et løypekryss - den som går til høyre her, kommer inn på ovennevnte løype. Nå følger en lang slak nedoverbakke, og i bunnen av bakken er det en høyresving der det kan være litt trafikk i motsatt retning.

Nå kommer vi etter 50 meter til et viktig løypekryss. Her heter det Rundmyr. Fra løypekrysset her, like syd for Nordmarkskapellet, kan du fortsette rett innover forbi kapellet og Studenterhytta - og over Glåmene til Kikut (løype 234).

Du kan også ta høyre på Rundmyr - i løype løype 1229 til Langmyr - og derfra legge kursen mot Kobberhaughytta, Appelsinhaugene og Kikut (løype 119), eller gå mot Østre Aurtjern (løype 275), der det er forbindelse til bl.a. Ullevålseter. Løype 362 ender på rasteplassen ved Skjennungen. Derfra er det flere løyper å velge mellom.

Tar du av fra løypa rett før Rundmyr, kan du følge løype 962 mot Finnerud.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
74 Gjennom skogen til setra Sognsvann Frognerseteren 13.9
77 Over Glåmene til Kikut Frognerseteren Sognsvann 28.2
78 Øst for Bjørnholt - vest for Kobberhaugene Sognsvann Frognerseteren 30.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Tryvannstua