Hestemyra - Sætermyra - Brunkollen

Løype nr: 50
Område: Bærumsmarka
Lengde: 2.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 17.02.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i løypedelet nord for Hestemyra. Etter ca. 100 meter kommer løypa opp på en skogsbilvei, der det er nytt løypedele. Her går løype 1378 til høyre mot Eiksbakkhytta, men vi fortsetter rett frem - og oppover.

Når mesteparten av stigningene er unnagjort, kommer vi til et nytt løypekryss. Her holder vi til venstre. Løypa som går til høyre (løype 53), ender ved Haslumseter kapell. Vår løype går videre over Sætermyra, et svært vakkert myrparti, spesielt hvis det er sol. I sørenden av myra kommer løype 1390 inn fra høyre. Den går fra løypekrysset ved Haslumseter kapell. Men vi skal rett frem, og i lett terreng går vi videre til vårt bestemmelsessted, Brunkollen. På myra rett før Brunkollen står det en snømåler, som det kan være interessant å lese av.

På Brunkollen er det mat og drikke å få kjøpt. Herfra går det en svært bratt løype ned til Nygård og Muren (løype 311). Hvis man vil gå nordover igjen, er løype 1389 mot Haslumseter et opplagt valg. Den har forbindelse til blant annet Blekketjern).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km