Hornås - Ålstaddalen - Tømmerhol - Haug

Delvis preparert: 06.04.2020 12:07

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en av flere løyper ut fra Hornås, et populært og snøsikkert utgangspunkt for skiturer i Gjøvikmarka. Herfra går det løyper også til Bjønnhaugen (løype 537) og Stangstua (løype 538). Sistnevnte løype har forbindelse videre inn på Vardalsåsen.

Vår løype starter ved Øvre Vardal Sportsklubb sitt klubbhus, hvor det er parkering. Den går i åpent skogsterreng mye av turen, langs kraftlinjer. Etter ca. 3 kilometer starter en lang nedkjøring i skogen. Vær OBS ved lite snø! Løypa krysser privat veg ca. midtvegs og ender i bunnen av Ålstaddalen. Deretter går den ganske bratt opp over jorder til Tømmerhol.

Der kommer den inn på den populære rundturen Haugrunden, hvor man tar til høyre for å komme til Haug (500 meter). Der er det parkering.

Løype 530 går videre på den andre siden av vegen - til Blivgodt. Tar du til venstre ved Tømmerhol, kan du følge løype 571 til Hørstadskogen.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km