Edelgranvegen - Sveumkrysset (maskinpreparert)

Lengde: 3.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Breiskallen Sportsklubb
Sist preparert: 23.03.2017

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa har sitt utgangspunktet i krysset øverst i Edelgranvegen. Den er en fortsettelse av løype 1405 fra Veset, som i likhet med vår løype, er preparert med stormaskin. Løype 1404 kommer opp Edelgranvegen fra Osbakken og Skumsjøen, mens løype 1406 kommer hit fra Nedre Stokkhyttakrysset, øst for Stokkhytta.

Fra krysset i Edelgranvegen går løypa mot sør, og i rundt en kilometer er det stigning. Noen få hundre meter fra start tar løype 633 av mot venstre, ned bakkene til Skumsjøen og videre til Osbakken. Litt mer stigning venter, før det går bratt ned til Sveumkrysset.

Løypa kjøres i utgangspunktet med stormaskin hver torsdag. I tillegg har Gjøvik kommune en avtale med Breiskallen Sportsklubb om at de kjører igjennom løypa om det kommer snø før/i helgen.

Fra Sveumkrysset kan turen fortsette i løype 516 til Osbakken eller løype 555, som går ned til Raufoss. Vil du derimot opp på Vardalsåsen igjen, kan du velge løype 1215 til Nedre Eikvelta eller løype 638 til Nedre Stokkhyttakrysset.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km