Nordre Oppdalen - Søndre Ålsbygda

Lengde: 4.8 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 19.02.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går fra Nordre Oppdalen IL (NOIL) klubbhuset, nå Grendehuset, hus nr. 401. Vi krysser bilvegen og begynner på løypa som går langs vegen og svinger mot nord, ned mot Stumnetjernet. Her svinger løypa opp og krysser en gardsveg, og kommer snart inn på et stort jorde. Øverst på jordet har vi god utsikt opp til Lia-gardene. Løypa svinger vestover og nå er det flat løype i ca. 300 meter (den eneste flata i løypa).

Løypa videre nordover er grovkupert og svingete med mange friske utforkjøringer og motbakker. Vi kommer til et bruk, Kruggerud, her krysser vi gardsvegen og det maskinkjørte sporet tar av fra løypa og går over et beite. Det er inne ved løypa igjen etter 250 meter. Vi kommer inn i granskogområde hvor løypa er grovkupert, bratt og svingete.

Så krysser vi en ny gardsveg og er inne på et stort jorde, Gjerdinga. Løypa krysser en bilveg (god oversikt) og går videre over et jorde i fin bue fram til idrettsplassen (SÅS-plassen) og klubbhuset i Søndre Ålsbygda. Løype 642 fortsetter til Breidtjernet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Nordre Oppdalen