Eltonåsen - Grøsåkervangen

Lengde: 5.9 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Åsen IL
Ferdig preparert: 13.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype som bringer en opp fra bygda i Nannestad og vestover - inn i Romeriksåsene. Utgangspunktet er Eltonåsen, nærmere bestemt parkeringsplassen ved Eltonåsen barnehage og Eltonåsen skole. Det er også mulig å starte turen fra Holtersaga (løype 743).

Løypa går først et lite stykke sørover, og etter ca. 800 meter, i Djupdalen, går løype 1430 til venstre i retning Grani.

Fram til nå har det gått mest nedover, men nå begynner stigningen, og løypa dreier vestover. Olaf-bakken er første skikkelige motbakke, og regnes som den tøffeste i denne løypa. Og bratt er den, men ikke særlig lang. Resten av løypa går innover i stort sett jevn og forholdsvis svak stigning.

Ved Rustadmåsan tar løype 1427 av mot venstre - i retning Rustad. Løypa dreier skarpt til venstre ved Gimildammen, og fortsetter inn til utfartsparkeringen ved Grøsåkervangen.

Her er det to muligheter videre. Et godt alternativ er å ta til høyre og gå nordover mot Bekkestua ved å følge løype 733. Fortsetter du til Vardåsen og kjører ned til Åsgreina, kan du gå derfra og tilbake til utgangspunktet. Men det er også fint å gå sydover mot Årstadvangen (løype 730), der det er flere valgmuligheter for en tur videre gjennom Romeriksåsene.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
243 Holter-Åsen-runden Holtersaga Holtersaga 20.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Eltonåsen