Harestua - Pipera - Buvann

Sist preparert: 27.03.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en av de virkelig gamle løypene i Romeriksåsene. Løypa har på flere delstrekninger felles trase med Hakadal sledehundklubbs hundeløyper, men skiløypa er merket med rødt og grei å følge. Den starter i løypekrysset i nordenden av lysløypa på Harestua (ved jernbanestasjonen) og går herfra i kraftig stigning de første to kilometerne opp til Pipern. Vel oppe ved Pipern er det en liten parkeringsplass og veien videre opp til Solobservatoriet fortsetter til venstre. Fra parkeringsplassen følger løypa ubrøytet skogsbilveg forbi Pipern gård og vannet Stoltpipern fram til Langpipern hvor den går over isen. Videre passerer vi vannene Dampipern, Piperfløyta, Pipern (det sydligste av alle Pipervannene), Torern og Vrangen før Buvannet. Vel fremme ved Buvannet er det løypekryss og man kan velge å fortsette i løype 933 østover til Lauvtangen og Hakkim eller løype 932 sydover til Hakadal.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Harestua