Råsjøkrysset - Kilstadbakken - Sølvtjernet (terrengløypa)

Lengde: 2.6 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Preparert siste 24 timer
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 15.12.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er den gamle skiløypa og til dels vinterveien fra Bjørgeseter til Snellingen og Brovoll. Den fungerer i dag hovedsakelig som et alternativ til løype 387 de årene skogsbilveien på strekningen brøytes.

Det er en scooterpreparert terrengløype, og de to første kilometerne fra starten i Råsjøkrysset preges den av jevn stigning, før terrenget slaker ut når vi nærmer oss Sølvtjernet. Høydepunktet i løypa er Kilstadbakken som er den lengste og bratteste bakken, oppkalt etter en av Skiforeningens viktigste dugnadsarbeidere i dette området.

Litt sør for selve Sølvtjernet, ved Sølvtjernshytta (eller Bæ-Bu), er det løypekryss. Her kan man fortsette i løype 958 (terrengløype) eller løype 387 (skogsbilvei) videre til Brovoll, eller man kan velge løype 959 til Store Snellingen.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Råsjøkrysset