Løypene i Markadatabasen prepareres slett ikke bare av Skiforeningen. En lang rekke løypelag, idrettsklubber og kommuner samarbeider med Skiforeningen om å tilby et unikt nett med skiløyper og føremelding og annen informasjon om løypene på nett. Her kan du se hvem som er ansvarlig for hvilke områder og hvilke løyper de preparerer.

Nordmarka nord

Skiforeningens maskin i området preparerer fra henholdsvis Kikut eller Katnosa i syd, Kalvedalen/Trantjern i vest, Bislingen/Mylla/Grua i nord og Harestua/Stryken/Hakkloa/Mago "Holmenkollmarsjen "Elvann Delebekken og Helgeren i øst.

Løypemaskin og scooter er stasjonert på Stryken og preparering starter normalt herfra i retning Svartbekken.

Lysløypa på Harestua prepareres til kveldstrening onsdag og torsdag.

Noen av de mest snøsikre løypene i Marka går på ubrøytede skogsbilveier, og i dette området kan vi ha mange mil med løyper på skogsbilveiene som ofte ligger ubrøytet til glede for friluftslivet. Svartbekken - Kalvedalen 12,5 km. Harestua - Skillingen Gjerdingen - Sandungskalven og Katnosa mm.

Mylla Løypeforening preparerer området Trantjern i vest, Svea i nord og Mylla i øst.

Les mer om føremeldingen og om Markadatabasen.

Jevnaker IF Ski

Jevnaker IF Ski preparerer skiløyper i Østre Jevnaker og på Eggemoen-Bergermoen. Løypene i Østre Jevnaker prepareres vanligvis med utgangspunkt i Myrskogen skianlegg.

• 11 løyper
  • 29.4 km

Mylla løypeforening

Mylla løypeforening ble stiftet i 2003 og preparerer løyper i den nordlige delen av Nordmarka, i området rundt Mylla og Svea og vest mot Jevnaker.

• 22 løyper
  • 61.3 km

Nittedal IL for Skiforeningen

Nittedal IL preparerer løyper i Nordmarka og på Romeriksåsene.

• 2 løyper
  • 7.1 km

Skiforeningen

Skiforeningen er Oslomarkas største løypeorganisasjon og har ansvaret for nesten 2000 km med løyper i Kjekstadmarka, Vestmarka, Bærumsmarka, Krokskogen, Nordmarka, Østmarka, Sørmarka, Follomarka og Romeriksåsene.

• 59 løyper
  • 251.9 km

Svea Skilag

Svea Skilag preparerer løypene rundt Svea, helt nord i Nordmarka.

• 13 løyper
  • 30.6 km