Løypene i Markadatabasen prepareres slett ikke bare av Skiforeningen. En lang rekke løypelag, idrettsklubber og kommuner samarbeider med Skiforeningen om å tilby et unikt nett med skiløyper og føremelding og annen informasjon om løypene på nett. Her kan du se hvem som er ansvarlig for hvilke områder og hvilke løyper de preparerer.

Romeriksåsene - Nannestad

Skiforeningens maskin i området preparerer fra Glitre i syd, Harestua i vest, Koperud i nord og Sjonken/Bekkestua i øst. Løypemaskin og scooter er stasjonert på Ås gård i Hakadal og preparering starter normalt herfra.

Resten av Romeriksåsene prepareres av Nittedal IL, Gjerdum IL, Skedsmo skiklubb og Åsen IL. Nannestad, Maura og Nordåsen prepareres av Nannestad og Bjerke løypekjørerlag.

Les mer om føremeldingen og om Markadatabasen.

Gjerdrum IL

Gjerdrum IL Løypedrift preparerer løyper i den østlige delen av Romeriksåsene.

• 25 løyper
  • 71.3 km

Nannestad og Bjerke løypekjørerlag

Nannestad og Bjerke løypekjørerlag er eid av Bjerke IL Ski. Løypekjørerlaget har til formål å preparere langrennsløypene i Nannestad, Maura og på Nordåsen. Det drifter også værstasjoner på Nordåsen skistadion og på Marifjell. All løypekjøring gjøres på dugnad.

• 29 løyper
  • 113.4 km

Nittedal IL for Skiforeningen

Nittedal IL preparerer løyper i Nordmarka og på Romeriksåsene.

• 5 løyper
  • 23.5 km

Skedsmo kommune/Skedsmo skiklubb

Skedsmo kommune preparerer løyper i den sørlige delen av Romeriksåsene - i samarbeid med Skedsmo skiklubb.

• 12 løyper
  • 32.2 km

Skiforeningen

Skiforeningen er Oslomarkas største løypeorganisasjon og har ansvaret for nesten 2000 km med løyper i Kjekstadmarka, Vestmarka, Bærumsmarka, Krokskogen, Nordmarka, Østmarka, Sørmarka, Follomarka og Romeriksåsene.

• 46 løyper
  • 189.6 km

Åsen IL

Åsen IL preparerer løyper i den østlige delen av Romeriksåsene, i området Eltonåsen - Vardåsen - Åsgreina - Røtterudmoen.

• 13 løyper
  • 34.3 km