Fortsatt skiføre i Marka for de aller ivrigste!

Noen får aldri nok vinter, og oppsøker de siste snøflekkene som klamrer seg fast i høyereliggende områder av Marka trass vedvarende silregn i mange dager

Men maiskigåing i Marka kan virkelig være fint, selv om man må langt inn for å finne snøen. Akkurat i år kunne været riktignok vært bedre, men silregn til tross hadde deltagerne på denne turen en fin skitur denne ettermiddagen.

Og snøforholdene kunne man ikke klage på - skiene kunne spennes på helt nede ved veien ved Gagnumseter, og det var kun et par bare flekker på vei opptil Oppkuvvann. I silregnet og med fuglesang og en Oppkuvbekk som nesten rant over av våryr glede, hadde vi et hyggelig akkompagnement i bakkene opp mot Oppkuvvann. Veien langs vannet hadde som vanlig fast og fint snødekke selv nå i slutten av april, og holder minst et par uker til, og det betyr at Tom Stensaker får unnagjort ytterligere kilometre her inne. Oppkuvområdet er alltid det beste og sikreste området for maiskiløping. Tom kunne forøvrig fortelle om en vinter for en del år tilbake da han var på ski her inne i juni!

Vi tok sjansen på å gå over vannet, men evt. andre som kommer etter oss frarådes det. Isen er nå i ferd med å løsne fra land og det kan være skummelt å komme seg i land selv om man har kommet utpå og isen bærer. Våris er ikke å spøke med, selv om tykkelsen nok var 60 cm utpå.

Men vi kom da i land i østenden, og Markatjenestens utsendte gjennomførte obligatorisk snødybdemåling i bekkedalen fra vannet og opp mot stikrysset. Det ligger kanskje rundt 60 cm snø her på flat mark, mens det to uker senere i fjor lå rundt meteren!

5-10 minutter opp gjennom noen dalsøkk og opp mot Storflaka og Gjelleråsen, og vi er på koia og kan tenne en liten lunk i ovnen, tørke litt klær og filosofere over skiføre og skisesonger de siste årene. Tom har klisterhukommelse på dette området, men så har han da også et forhold til snø og skiføre som er litt annerledes enn de fleste. Det er bare +1 grad utenfor nå, så det skal ikke mye til før regnet slår om til snø! Men nei - takke seg til, nå får det være nok vinter. Vi rydder ut av hytta og begir oss tilbake til våren igjen - takk for i vinter!

Steinar Kjærnsrød

13 Apr 2004

Fortsatt skimuligheter for vårskiløping i Marka

Av Skiforeningen | Ut på tur

Det er fortsatt nok snø og gode skimuligheter i de høyestliggende områder av Marka. Skarpt føre i morgentimene. Mykere etterhvert som solen får tak og temparaturen stiger. Universalklister anbefales først på dagen. Rødt klister etterhvert som snøen mykes opp.

30 Mar 2004

Skibussen til Mylla og Ringkollen er slutt for i år!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Grunnet telerestriksjoner er Skibussene (langrenn) slutt for i år. Men det er fortsatt flott å gå på ski i Marka, sier løypeinspektør Olav Harlem. Alpinexpressen til Norefjell går fortsatt.

12 Mar 2004

Lygnaturen lørdag 13. mars går som planlagt!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Bussen går fra Oslo Galleri (bussterminalen) kl 08:00 fra platform 5. Alle som har meldt seg på har fått plass. God tur!