Fisken biter og sevja stiger

Våren er en flott tid for friluftsliv. Det er så mye som skjer i naturen i løpet av noen hektiske vårmåneder. Sevja stiger i trærne, vårblomstene viser seg og det er tiden for vårfiske og å spikke seljefløyte! Strendene, sjøen og øyene i Asker og Bærum frister til besøk i vårsola. Her opplever du virkelig at vår og sommer har overtatt etter en lang vinter. Fortsatt er det en stund til sol og strandliv med bading og overfylte strender og det er god plass på strender og svaberg

Temperaturen i sjøen er fortsatt lav og du kan få mye fisk helt inntil land. De beste fiskeplassene er der det er svaberg og tett med tang. På slike steder leter den brunrøde taretorsken etter krabber og annet snadder. Sluk og naturlig agn som blåskjell, snegler og reker er mest vanlige å bruke når du fisker etter torsk. Har du tålmodighet skal det mye til å komme tomhendt hjem. Kysten i Asker og Bærum har en rekke gode fiskeplasser. Bl.a. er området langs den gamle Snarøyveien mot Sjøflyhavna å anbefale. Også utsiden av Kalvøya ved Sandvika, friområdene ved Hvalstrand og Konglungen samt langs kyststien fra Vollen mot Slemmestad. Her er det trukket opp adskillige kilo torsk, ørret og annen fisk.

Har du barn med deg på turen må du lære bort kunsten å spikke seljefløyte! Seljefløyter har blitt laget i alle lengder og utførelser og er av de eldste folkemusikkinstrumentene i Norge. Seljebusken er full av sevje og barken er lett å få av. Du kjenner igjen selja med sine gule hannblomster (gåsunger) Hunnraklene er grønnaktige. Finner du ikke selje der du er kan du godt bruke andre tresorter som rogn, or, bjørk, osp eller hassel. Skjær av en kvistfri gren i passe tykkelse og spikk til fasongen på fløyta. Skjær et snitt rundt barken fra der du vil ha barken løsnet. Skjær også ut et halvmåneformet blåsehull. Nå skal barken løsnes fra veden så den kan trekkes helt av. For å løsne barken er det lurt å banke lett med knivskaftet på den delen som skal av. Når du har fått lyd i fløyta, kan du forandre tonene ved å skyve barken frem og tilbake på pinnen.

11 Mai 2004

Tester og kjøpsråd

Av Ole Kristian Sørland | Ut på tur

Her finner du aktuelle tester av sykkelprodukter.

27 Apr 2004

Fortsatt skiføre i Marka for de aller ivrigste!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Noen får aldri nok vinter, og oppsøker de siste snøflekkene som klamrer seg fast i høyereliggende områder av Marka trass vedvarende silregn i mange dager

13 Apr 2004

Fortsatt skimuligheter for vårskiløping i Marka

Av Skiforeningen | Ut på tur

Det er fortsatt nok snø og gode skimuligheter i de høyestliggende områder av Marka. Skarpt føre i morgentimene. Mykere etterhvert som solen får tak og temparaturen stiger. Universalklister anbefales først på dagen. Rødt klister etterhvert som snøen mykes opp.