Legg turen innom en sti

Mange har oppdaget mestringsfølelse og flott natur ved å legge turen innom en sti. Her får du noen råd om hva du bør tenke på ved sykling på sti.

Marka byr på mange stier som er egnet for sykling. Det stiller nye krav til føreren av sykkelen, samtidig som det også gir nye utfordringer og andre krav til utstyr.

Det er viktig å velge riktige dekk og lufttrykk når turen går på sti. Dekkene bør ha større volum enn på grus og landevei. Dekk på 2 tommer med heldekkende mønster sørger for godt grep samtidig som en kan sykle med noe mindre luft enn ellers. Med mindre luft i dekkene får en bedre feste over små stein og røtter, det absorberer også mer av støt fra underlaget. Ved å senke trykket i dekkene til ca 45 psi er faren for punktering større. Det er derfor viktig at en har med seg ekstra slange, lappesaker og pumpe.

Mange opplever større kontroll over sykkelen ved å senke sete 2-3 cm når turen går over på sti. Klikk- pedaler og sykkelsko gir også bedre kontroll over sykkelen, det gir også bedre utnyttelse av tråkket. Det er en fordel å venne seg til klikk-pedaler før turen går over på sti.

God tur og husk hjelm!

11 Mai 2004

Skiforeningen gir deg råd om sykling i Marka

Av Ole Kristian Sørland | Ut på tur

Vi har nå laget mer enn 50 ruter som er klare for deg og din sykkel. Du kan selv komponere turer ut i fra våre ruter.

11 Mai 2004

Tester og kjøpsråd

Av Ole Kristian Sørland | Ut på tur

Her finner du aktuelle tester av sykkelprodukter.

06 Mai 2004

Fisken biter og sevja stiger

Av Olav Harlem | Ut på tur

Våren er en flott tid for friluftsliv. Det er så mye som skjer i naturen i løpet av noen hektiske vårmåneder. Sevja stiger i trærne, vårblomstene viser seg og det er tiden for vårfiske og å spikke seljefløyte! Strendene, sjøen og øyene i Asker og Bærum frister til besøk i vårsola. Her opplever du virkelig at vår og sommer har overtatt etter en lang vinter. Fortsatt er det en stund til sol og strandliv med bading og overfylte strender og det er god plass på strender og svaberg