Finn fram fiskesakene - sulten ørret venter!

Den tiden vi går inn i nå og fram til ca. St.Hans, er den første store fiskeperioden i Marka. Det meldes allerede om fine fangster mange steder.

På denne tiden av året har ihuga fluefiskere vanskelig for å sove om natta og problemer med å jobbe effektivt om dagen - de venter bare på rapporter om de første store insektklekkingene i Marka og med derpåfølgende etekalas og vakperioder for ørreten. I skrivende stund har allerede de første klekkingene skjedd og flere fine ørreter har latt seg overliste allerede.

Hva da med alle de som ikke fisker med flue?

Det er en kjent sak at ørreten er vanskelig å lure med annen redskap når den slurper insekter i overflaten. Det du for all del ikke skal gjøre på slikt "føre", er å bruke stor plaskende dupp eller tunge sluker. Som med alt annet fiske skal du fortrinnsvis tilstrebe å tilby fisken et agn som imiterer det den er opptatt av i øyeblikket, evt noe som pirrer dens nysgjerrighet hvis den er litt treg i bettet.

Men treg i bettet er den jo ikke når du ser en vannflate som er helt fylt av vak. Aller helst skal du selvsagt nå være klar med fluestang og flueimitasjoner av insektene som ligger på vannet (fjærmygg og maur til å begynne med og når varmen setter inn også døgnfluer). Men fisker du ikke med flue, kan du prøve noen veldig lette og små spinnere med litt "pynt" på. Alternativt kan du fiske med mark, men bruk små kroker og små mark som du drar forsiktig litt høyt i vannet. Enten du bruker spinner eller mark, bør du ha ultralett utstyr på dette "lurefisket". I tillegg til å kaste der det vaker, skal du også prøve i innosene og gjerne i de store Markavannene nå på våren.

Hvor skal du så fiske?

Faktum er at det kryr av gode fiskevann i alle deler av Marka, og du må ikke nødvendigvis langt inn i skogen, snarere tvert i mot noen ganger! Noen vann er kanskje gode på denne tiden av året, mens andre er bedre på høsten.

Vi akter ikke i denne artikkelen å bruke plass på å fortelle om alle de mulighetene som finnes, men viser deg i stedet til et par nettsider av spesiell interesse for de som ønsker å fiske i Oslomarka:

• Oslomarka Fiskeadministrasjon

Dette er virkelig "Nettstedet" for alle som skal på fiskejakt i Marka. Her finner du fangstrapporter, tips og mye verdifull informasjon formidlet av andre Petri brødre.

• FiskeFeber

Stein og Lasse sin omfattende fiskedagbok, ikke bare for Oslomarka, men også mye herfra!

Skitt fiske - husk å løse OFAs fiskekort!