Ny årstid - også på nettet!

Mange har kanskje lagt merke til flere små endringer på Skiforeningens nettsted de siste dagene, og disse endringene er gjort for å få fram innhold som står i forhold til årstiden, og for å synliggjøre noen nye tjenester.

For å ta det siste først - vi har lagt opp et par nye tjenester på nettsidene. Hver for seg er de ikke så epokegjørende, men de vil til sammen bidra til å eksponere og synliggjøre innhold som alt finnes, men som kanskje ikke alltid er like lett tilgjengelig.

Nytt nyhetsarkiv
Skiforeningen hadde også tidligere et system for å legge ut nyheter, men det nye systemet har mye bedre muligheter for å klassifisere og tematisere nyhetene, og samtidig helt nye søkemuligheter som gjør det lett å finne igjen nyheter basert på ord og uttrykk eller tema. Det nye systemet er linket inn fra Skiforeningens forside, i hovedmenyen i venstre kolonne. Alle gamle nyheter er overført inn i det nye systemet, og de gamle nyhetene går helt tilbake til vinteren 2000.

«Ukens turer»
Under denne tittelen vil vi forsøke å vise fram ulike turforslag til turer i Oslomarka og omegn. Turene vil kunne ha ganske forskjellig tema og innhold. Selv om tittelen antyder at det kommer nye turforslag hver uke, kan vi ikke love dette, men vil forsøke så godt vi kan.

Alle «turene» som foreslås finnes allerede på Skiforeningen nettsted, men dras altså fram i lyset for en spesiell uke, og ikke nødvendigvis bare én tur pr. uke. Turene finnes allerede som en tur i Skiforeningens Markadatabase, eller i form av et turforslag i en nyhetsartikkel. De "pakkes" så inn i en «Ukens tur» drakt og gis evt. en tittel og noen linjer tilleggsinformasjon som passer for akkurat den uken de foreslås.

Ukens turer er også tilgjengelig fra Skiforeningens hovedmeny, men de vil også enkeltvis kunne bli synliggjort automatisk, da oftest i høyre kolonne på en nettside. På Skiforeningens forside vises f.eks. siste ukens tur med bilde og link i høyre kolonne.

Visuelle endringer på nettstedet
Det forekommer noen små visuelle endringer på en del underliggende sider på nettstedet, og også forsiden. Først og fremst dreier det seg om høyre kolonnene, som nå ofte dynamisk viser fram "nytt" innhold på nettstedet. Dette kan være siste ukens tur, siste bilde fra bildearkivet, siste nyhet i en spesiell nyhetskategori mm.

Sykkelsatsing
Den største innholdsmessige endringen er imidlertid at vi gjør en storstilt satsing på "sykkel" innenfor konteksten sykling i Oslomarka. Det er allerede produsert mye innhold her, og "Sykkel" har nå en egen nettside som distribuerer alt dette innholdet. Den er tilgjengelig som link fra hovedmenyen i venstre kolonne.

Av innhold nevner vi:

Sykkelbussen starter forøvrig denne uken, og link til informasjon om denne finnes selvsagt også på denne sykkelsiden.

Den overliggende motivasjonen bak denne satsingen, er selvsagt å få folk til ikke å glemme at Marka ligger der og kan brukes om sommeren også. Sykkel er slik sett et meget effektivt framkomstmiddel for å komme seg inn i Marka, enten du skal bade, fiske, plukke bær eller sopp eller rett og slett bare ta deg en sykkeltur.

God tur!