Sommeren 2004 i Marka og på nettet

Sommeren er definitivt over, og alle i Skiforeningen er nå i full gang med å planlegge for det som må sies å være Skiforeningens egen årstid – vinteren.

Enten det gjelder markavirksomheten, kursvirksomheten eller arrangementsdelen i Holmenkollen, er det ikke til å komme fra at det er om vinteren det er mest "trøkk" på disse virksomhetsområdene, og det er planlegging med tanke på dette som nå pågår for fullt.

Allikevel – Skiforeningen ”setter spor” etter seg året rundt, og denne sommeren er intet unntak. Den første sykkelbussen rullet f.eks. avgårde til Ringkollen 22. mai og har fraktet mange mennesker til Damtjern og Ringkollen gjennom sommeren og høsten.

For å markere vår satsing på sykkel, lanserte forøvrig Skiforeningen før sommeren en egen sykkelseksjon på nettet. Her finner du hele 90 rute- og turforslag og mye interessant stoff knyttet til sykling. Vi våger å påstå at dette er den mest omfattende nettsiden for sykling i Oslomarka!

Markasommeren 2004 har også innbudt til mange andre aktiviteter, og på nettsidene våre har vi skrevet en del om disse mulighetene gjennom ”Ukens turer” som har vært publisert regelmessig. Her har vi skrevet om fisketurer, bærturer, bademuligheter og sopplukking for å nevne noe.

Skiforeningens bildearkiv er viktig for alt vi gjør på nettet, og arkivet har fått tilsig av mer enn 250 sommerbilder siden 1. mai! Bildearkivet passerte forøvrig 3000 bilder pr. 1. juni 2004! Takk til alle fotografer som bidrar.

Under har vi gruppert disse bildene pr. mark. Ta gjerne en titt på dem, og bruk dem som mimring om en fin Markasommer mens du venter på at snøen og skiføret skal komme!

Men tross sitt imponerende omfang - bildearkivet trenger stadig tilfang av flere bilder. Vi er særlig på jakt etter fotografer som ferdes i de litt mer avsides markaområdene - som eksempelvis Sørmarka og Follomarka. Men uansett ditt terreng og område - ta kontakt hvis du ønsker å se noen av blinkskuddene dine i bruk på Skiforeningens nettsider.

13 Okt 2004

Rundtur i Bærumsmarka

Av Olav Harlem | Ut på tur

Fossum er et bra utgangspunkt for turer i Bærumsmarka hele året. Om sommeren med sykkel eller til fots. Vinterstid i lysløypa på Fossum, eller i løypesystemet som som går ut fra klubbhuset. Parkeringsmuligheter ved klubbhuset.

13 Okt 2004

Traktkantarellen – høstens seneste sopp

Av Olav Harlem | Ut på tur

Traktkantarell, også kalt høstkantarell, er en ettertraktet matsopp. Smaken minner om kantarell, men litt mildere og rundere. Konsistensen er fast. Smaken er behagelig og litt krydret med pepperlignende ettersmak. Den kommer senere enn kantarellen, tåler frost og kan plukkes helt til snøen kommer.

07 Okt 2004

Populære tirsdagsturer!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Hver tirsdag møter en munter gjeng av Skiforeningens medlemmer over 50 til en ny spennende tur.