Endelig!

Snøen kom til Oslomarka 17.11 i år, ca kl. 16, og akkurat som varslet av meteorologene. Mange har gått og ventet på dette med skiene klare bak døren, og her er en rapport fra Bærumsmarka.

Sent i formiddag kom en oppdatert føremelding om at det var preparerte skispor fra Fossum, og da var det bare å komme seg dit for å tyne den siste resten av dagslys. Det er som regel lurt å bruke noen gamle ski i starten på sesongen for å spare de andre skiparene til ripefrie forhold, så det ble gjort i dag. Men forholdene var forbausende bra. Riktignok var det brøytet et stykke på veien ved Østernvann, men videre innover og oppover Abbortjernsveien var det veldig fine forhold. Føret var tørt, og det var noen minusgrader, så Blå Ekstra var nok det beste valget. Nå er vi i gang!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

21 Nov 2004

Tidlig skiføre ved Skoglund

23 Okt 2017

Fossum

Ut på tur - eldre nyheter

18 Nov 2004

Skimuligheter på skogsbilveier og åpne områder

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skiforeningens løypebaser melder om fra 15 til 20 cm. lett nysnø og skimuligheter på skogsbilveier og i åpent lende. Foreløpig er snølaget tynt og det er stedvis vanskelig å preparere med scooter og større prepareringsmaskiner. Løypebasene melder om følgende preparering og status i sine områder;

17 Nov 2004

I dag kommer snøen!

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Iflg Meteorologisk Institutt kommer snøen til Oslomarka onsdag ettermiddag, og disse varslene er vanligvis presise. Er skiene dine ferdig smurt? Hva mere er, det er meldt kuldegrader helt fram til neste uke og muligheter for noe mer snø søndag-mandag. Skiforeningen vil melde om evt. ski- og skøytemuligheter via føremeldingen, så følg med! NB! Bildet som er brukt i denne artikelen er (C) DNMI.

16 Nov 2004

På skøyter i Marka?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Overgangen fra høst til vinter bringer noen år med seg noen dager med barfrost før snøen kommer. Da legger isen seg fort på vannene i Marka, og skøyte-entusiastene ligger i beredskap, klare til å rykke ut på kort varsel!