Fra arkivet. Artikkel fra 29.10.2005. På leting etter skøyteis

Det er ikke skikkelig skøyteis i Marka ennå, men isen har faktisk lagt seg på enkelte små vann. Vår løypebas nord i Nordmarka har våget seg utpå og sendte denne rapporten i går. Isen går kanskje opp igjen med det været vi har nå (?) Dette illustrerer uansett at forholdene varierer veldig i våre Markaområder.

"Jeg startet med å teste isen på en del "tidligisvann" og for de mest erfarne isbadere/skøteløperne er det muligheter på følgende vann

1. Småtjern, grunn putt 50x50 meter,på nordsiden av veien Grua - Svea

2. Storfløyta, grunn putt noe hundre meter lang. Vannet ligge inntil veien Svartbekken Mylla ca. 500 meter vest Svartbekken retn. Mylla her er det litt strøm pga Myllselva men det synnes.

3. Muttatjen på sydsiden av veien Grua - Svea. syd vest Grua kollen Muttatjen er det største av vannene og derfor det mest spenende.

Jeg var alene på dagens befaring, og jeg hadde ikke med meg sikringsutstyr, så det eneste jeg kan si er at de nevnte vannene er isdekkte og at isen holdt meg med mine 80 kg noen få meter fra land.

Hilsen Petter Biong "

Vi hadde som kjent noen netter med kuldegrader rundt 20 oktober. Isen la seg da faktisk på Gjersrudtjern i Oslo sydøst (et grundt tjern som ligger i et kuldehøl, ca 80 moh), men det kom snø og mildvær kjapt etterpå, så noe is å snakke om ble det ikke. hilsen Oddvin Lund


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

26 Okt 2005

Fra Tanum kirke til Ringiåsen

Av Olav Harlem | Ut på tur

Selv om Vestmarka i seg selv ikke er særlig stor, kan en si at Ringiåsen og området rundt er en slags forgård. Ringiåsen er lav i forhold til Ramsåsen bak, men bratt så å si fra alle kanter. Det er et lite besøkt turterrreng, som kan anbefales med en rundtur på umerkede stier.

19 Okt 2005

Rundtur i Bøåsen. Fra Solli til Asdøltjern i Vestmarka.

Av Olav Harlem | Ut på tur

Helgens tur er en lett og hyggelig familetur på ca. 7 km. Turen egner seg godt for store og små, og byr på gode stier, vakre partier, idylliske Asdøltjern, og ikke minst, rast på trivelige Myggheim. Den gamle tømmerkoia er nå et yndet serveringssted og turmål i denne delen av Marka.

11 Okt 2005

Trolldom med tyttebær

Av Olav Harlem | Ut på tur

Det er oktober, men fortsatt bugner skogen av røde, fristende tyttebær. Det gjør ingenting om tyttebærene får noen frostnetter. De litt sure bærene blir bare søtere og bedre av det.