Fra arkivet: Artikkel fra 27.03.2006. Tykk is på Tyrifjorden og Holsfjorden

Flott skøyteis i vente? Helgas fellesturer i regi av "Skiforeningens turskøytegruppe" samlet ei gruppe skøytere både lørdag og søndag. Ved å følge gamle råk hvor vannet tidligere har sivet opp på isen, kan man finne et nett av "veier" med god glid.

Helgas skøyteturer gikk på Tyrifjorden og Holsfjorden. Det er uvanlig at isen ligger over det hele her. Nå er isen 15-20 cm tykk og av god kvalitet. Dette er stålis som har lagt seg de siste ukene. Med litt flaks kan mildværet de neste dagene smelte ned det lille av snø som finnes, og gi fin skøyteis. Det ligger rapporter og bilder fra turene på www.roller.no.

Det var merkelig nok ingen isfiskere å se, men isseilerne forsøkte seg med sine avanserte "olabiler". Dessverre var vinden ikke sterk nok for dem, selv om det ikke kreves mye vind for å kunne seile disse farkostene (www.isseiling.net).

25 Mar 2006

Påskesol men fortsatt tørrsnøføre mange steder

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Den kalde værtypen gjør at det i høyereliggende strøk er tørrsnøforhold, selv om sola skinner fra skyfri himmel. Dette gjelder i skrivende stund i hvert fall i Ringkollområdet og de nordlige delene av Nordmarka.

20 Mar 2006

Tilbakeblikk på årets Lygnatur

Av Annemarie Erichsen | Ut på tur

Over 170 personer benyttet seg av Skiforeningens tilbud 4. mars og fikk en flott langtur fra Lygnaseter til Grua, Glitre eller helt til Oslo.

20 Mar 2006

Til topps i Bærumsmarka

Av Olav Harlem | Ut på tur

I år har vi ”en god gammeldags vinter”. Det myldrer av små og store skiløpere i Bærumsmarka. Løypenettet er stort. På kryss og tvers går brede maskinpreparererte løyper, scooterløyper eller ”selvtråkkede” spor. Helgens tur går fra Stein gård og gjennom sentrale deler av Bærumsmarka. Skriverberget, Vensåsseter, Tjæregrashøgda, Haslumseter kapell, Brunkollen, Muren og Nygård er steder vi passerer på turen som er ca. 24 km lang.