Alminnelig båndtvang i Marka

Fra 1. april inntrådte reglene for vanlig båndtvang i Marka. Den ordinære båndtvangen gjelder frem til 20. august, og er ment å beskytte dyr i forplantnings- og oppvekstperioden. I denne perioden må hunden holdes i bånd, skriver Oslo kommune Friluftsetaten

Det virker kanskje harmløst å la bikkja løpe fritt rundt i skog og mark, men for mange dyr kan dette være svært stressende.

Særlig for fugler som hekker på bakken, kan "hundebesøk" føre til at foreldrefuglen ikke får ruget i fred og at klekkinga derfor mislykkes.

Også dyrenes avkom er sårbare for forstyrrelser, enten det er hjortekalver eller fugleunger.

Når eggene klekkes og ungene etter hvert forlater redet, er det mange unger som lever på bakken i nærheten av reiret. De kan ikke fly ennå og blir fortsatt matet av foreldrene.

Båndtvangen gjelder fra 1. april til 20. august.

Nyt den flotte Marka vår, men ta også hensyn er oppfordringen fra Friluftsetaten.

Skiforeningen generelt - eldre nyheter

17 Feb 2006

Åpent på Kikut hele vinterferien

Av Skiforeningen | Skiforeningen generelt

Det er så pent i skogen, og det er så bra å gå på ski. Nok snø, ingen kvister stikker opp. Mykt å falle. Skiforeningen og Oslo kommune kjører løyper fra sør til nord, øst til vest. Flaks at vinterferien for Oslofolk begynner fredag ettermiddag

14 Feb 2006

Ledig stilling: Generalsekretær i Skiforeningen!

Av Skiforeningen | Skiforeningen generelt

Vi søker ny Generalsekretær. Er du ute etter en utfordrende jobb, er dette noe for deg.Stillingsannonsen kan lastes ned her. Søknadsfrist er 1. mars.

10 Feb 2006

Klistremerke

Av Skiforeningen | Skiforeningen generelt

Har du festet klistremerke på bilen din?Skiforeningens medlemsververe som er på plass ved Fossum klubbhus, Svartbekken, Skansebakken, Krokhol, Oppegård Golfbane, Solli eller By i Lommedalen den 19. februar. Da har du mulighet til å bli med i konkurransen om en week-end på Geilo!