Påsken - starten på en ny skisesong i Marka!

Så var den her endelig da - påsken! Etterlengtet for mange, men også vemodig for noen. Vemodig fordi det markerer slutten på den ordentlige "vinteren" i Marka. Eller?

Kanskje er du som meg, som deler inn skisesongen inn i en del før og en del etter påske, uansett når påsken faller. Første del av sesongen er den jeg forbinder med kuldegrader, snøtunge graner, silkeføre og lav sol - som mere er til pynt enn til varme. Denne delen av sesongen er liksom den ordentlige "markavinteren" vi alle vil ha, og som noen aldri får nok av.

Jeg er en av de sistnevnte, og synes alltid det er litt vemodig når det drar seg inn i april og det begynner å dryppe av trærne og klistertubene og solkremen må finnes frem. På den annen side så vet jeg hva som nå venter. Ikke silkeføre og blåswix, men lange aprildager med surklende bekker, fuglesang, bare lyngrabber som gjør at turene blir kortere og pausene flere, og ikke minst etter hvert mer og mer klisterføre.

Så jeg har gjennom flere år kommet til den erkjennelse at denne årstiden bare må betraktes som en annen type skisesong, med litt andre ingredienser enn det forvinteren har å by på. Hver ting til sin tid bokstavelig talt.

Denne vinteren har naturen til de grader vært gavmild og sørget for en fantastisk forvinter for alle skientusiaster. Nå går startskuddet for vårskisesongen, og aldri har vel dette sett mer lovende ut for alle oss som helst ikke setter bort skiene før den siste snøflekken har forlatt Oppkuvområdet.

La oss gjøre som Bjørnson - velge oss april, og bruke påsken i Marka som en start på vårskisesongen. Det er fortsatt bra med snø de fleste steder, og løypene har holdt seg bra. Sjekk føremeldingen for oppdatert rapport om forholdene, og bruk gjerne Markadatabasen til å planlegge turene.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

05 Apr 2006

Påsketurer i Marka

Ut på tur - eldre nyheter

05 Apr 2006

Påsketurer i Marka

Av Skiforeningen | Ut på tur

Fortsatt er skiforholdene svært gode i Marka, og det er mange muligheter for turer fra de fleste utgangspunktene. Hvorfor ikke legge turen innom en av de mange markastuene som holder åpent hele påsken?

31 Mar 2006

Avansert føremelding

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

I Øyerfjellet kjøres det et forsøksprosjekt der folk automatisk kan følge løypemaskinenes ruter på et kart på Internett. Prosjektet er interessant og følges nøye også av Skiforeningen.

30 Mar 2006

Heggelia holder åpent hver dag frem til etter påske!

Av Olav Harlem | Ut på tur

Heggelia har en usedvanlig flott beliggenhet, på den lille haugen midt på Nordre Heggelivann. Plassen er en gammel finneplass, ryddet midt på 1600 tallet en gang. Heggelia er et viktig knutepunkt og turmål i denne delen av Marka . Til stor glede for alle markabrukere holder Heggelia åpnet hver dag frem til etter påske!!