Fortsatt mange skimuligheter i høyere strøk!

Skiforeningen har mottatt flere rapporter og bilder fra ivrige vårskientusiaster som alle rapporterer om fine turer i flere deler av Marka. Et lite sammendrag finner du her.

Fra Erling Ulstrup 7. mai

Vi var på skitur igår på Romeriksåsen, og gikk Hakkim Raasjøstua tur retur. Nok snø og flott klisterføre!

Fra Nina Didriksen, 6. mai

Trangen til skitur har ikke avtatt, selv om byen er blitt mer og mer bar og grønn i det siste. Og når løypa mellom Movann og Tømte har holdt seg overraskende bra i vår, er fristelsen blitt for stor. Siste skitur i området var lørdag 6. mai, mens bildene stort sett er fra tur onsdag 3. mai.

Skiene måtte bæres noen få hundre meter fra togstasjonen, men omtrent fra krysset mot Sinober ved Nordre Movann var det mulig å gå. De siste dagene har imidlertid varmen tæret på snøen, så denne veien er nå mer eller mindre bar, og en kan først ta på skiene i oppoverbakken mot veidelet Ørfiske-Tømte.

Det er også blitt noen bare flekker på veien opp forbi plassen Lørenskog, men fra litt oppi lia er det fullt brukbart skiføre! Brøytekanten langs Finntjern er utmerket, men ligg unna løypa over vannet..

På en ikke nærmere spesifisert myr i området er det fullt kjør hver morgen, her samles fem-seks orrhaner, og nå i helgen hadde også hønene kommet, og trippet rundt med noe som så ut som skrekkblandet forventning. Fredag kveld sto skogen i brann i solnedgangen, det var mildt og deilig, og en mengde fuglelyder. Orreleiken er et fantastisk skuespill, og alle som har sovepose, anbefales å ta seg en tur på leik!

Fra Jan Erik Justnes 01.05:

Etter oppfordring på hjemmesiden, sender jeg en liten rapport fra skituren min 01.05.06. Startet fra Skansebakken, etter at regnværet ga seg, og måtte gå ca. 10 min., lengre enn vanlig, opp i de første bakkene før jeg kunne ta på meg skia. Derfra ble det bare bedre og bedre, selvfølgelig en del rusk og rask i løypa, men bra spor og faktisk ganske god gli i sporet. Det var ca. + 3-4º C. Det var ingen steder som skiene måtte tas av, og forbi Lysedammene og Smedmyrkoia var forholdene meget bra, med KR 60 klister under skia.

Ved løypeskillet i Gopletjernsbakkene (375moh) møtte jeg nysnø i sporet, og mengden økte til ca. 10 cm på myra før Langtjern (mitt vendepunkt) på snaue 600 moh. Fra toppen av Gopeltjernsbakkene og innover var det tåke, og dårligere spor i nysnøen. Gliden hjemover var dårlig på toppen, men straks bedre når nysnøen forsvant. Jeg møtte i alt 12 andre ski entusiaster på turen, som blir min siste for i år. Takk for et flott skiår, med flotte løyper.

Fra Berit Saghaug Mørck 01.05:

Fortsatt er det gode muligheter for skiløping og helgen bød på turer både på Ringkollen og i Vestmarka. På Ringkollen var det fremdeles flotte forhold, mens i Vestmarka begynner det snart å synge på siste verset for denne sesongen.

Fra Terje V. Fordal 01.05:

Fine skiforhold fra Frognerseteren til Kikut. Turen gikk via Tryvann, på veien mot Nordmarkskapellet, deretter mot Blankvannsbråten og Kobberhaughytta. Fine forhold hele vegen, årstiden tatt i betraktning. Skiene måtte kun av der løypa krysset bilveger. Mer enn nok med snø stort sett over alt, kun på noen få steder har våren fått overtaket. Fra Kobberhaughytta via Appelsinhaugen, Sulutjern og landfast løype til Kikut Også her bra med snø og sammenhengende skiføre helt fram til Kikutstua. Det går nok an å gå på ski til Kikut også neste helg.

Fra Idar Dyrdal 30.04:

Her er noen bilder fra gårsdagens skitur på Krogskogen, i tilfelle de skulle være av interesse å legge ut på nettsidene for å vise snøforholdene nå om dagen. Føret var utmerket til å være så langt ut på våren. Det var gråvær og lett regn det meste av tiden, men en fin tur til tross for været.

Fra Marianne Reusch 30.04:

Søndag 30. april dro vi til Ringkollen for å friste lykken. Her fant vi at føret hadde holdt seg overraskende bra, til tross for regn og mildvær de foregående dagene. Særlig var det fint i de preparerte traseene, der underlaget var fast. Ikke mye å lure på når det gjaldt skismøringen, det var bare å legge på gult klister (våtsne). Min mann, Christian, passerte 200 mil for sesongen i løpet av turen. Nest-yngstemann, på 3 1/2, passerte 8 mil. Jeg legger ved noen bilder fra turen. Skisesongen var ikke helt slutt med dette. Mandag (1. mai) snedde det på Voksenkollen. Været var mer fristende for skiløpere enn for russen. Vi har ingen bilder herfra, men kan melde om fine forhold fra Voksenkollen til Heggehullet, Marimyr, Nordmarkskapellet og tilbake. Fortsatt kan man stort sett beholde skiene på hele veien.

01 Mai 2006

Ny sesong i anmarsj

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiføret er unektelig på hell, og etter hvert vil Marka by på muligheter for mer vårlige og sommerlige aktiviteter.

18 Apr 2006

Fine forhold i Vestmarka

Av Karl J. Gurandsrud | Ut på tur

Påsken er over, men som det hevdes i en annen notis; nå begynner en ny skisesong. I Vestmarka er det fortsatt masse sne og fine løypetraséer. Finner du områder uten trær, bærer skaren slik at du kan gå over alt. Forholdene er ikke akkurat slik som på bildet fra noen uker side, men bordplaten er fortsatt i høyde med løpesålen.

11 Apr 2006

Påsken - starten på en ny skisesong i Marka!

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Så var den her endelig da - påsken! Etterlengtet for mange, men også vemodig for noen. Vemodig fordi det markerer slutten på den ordentlige "vinteren" i Marka. Eller?