Masse snø - og vann ..

To av Markas store mislukere, Vigdis Jynge og Jørgen Fog, har vært tur-retur Ringkollen-Løvlia og har sendt oss nedenstående stemningsrapport.

"Vi ble fristet av meldingen om nypreparerte løyper i Ringkollenområdet tirsdag 2. mai. Så på søndag (7. mai) kjørte vi til Ringkollen. Der var det bare å ta på seg skiene like ved parkeringsplassen. Løypa frem til Borgersetra var stort sett utmerket, - bra med sne og fine spor. En del renner med vann krysser løypa. Et myrområde er også litt fuktig. Gjør man som Bøygen og går utenom går det stort sett bra. Fra Borgersetra og ned til Vassendvika er det stort sett greit. (Ikke gå om Vambu, - bekkeproblemer!) Et sted går man et par hundre meter på bena på vei eller på ski over en fuktig myr. I bakkene ned er det noen få bare flekker ellers bra forhold. På strekket Vassendvika-Løvlia er det i hovedsak meget bra forhold, men også her noe vann og bekkeforseringer som er noenlunde greie å passere. Løvliflaka: Det samme: stort sett meget bra men stedvis noe vann. Fint frem til Løvlia. Vi tok samme tur tilbake og hadde en vidunderlig solskinnsvårtur. Rødklister fungerte godt, men føret er relativt seigt.

Noen hint: Det er mye bedre gli og mindre vann om morgenen. Det lønner seg å starte tidlig. Vannene er ikke trygge og bekkene kan være mye større enn vanlig. Nibbitjern og Atjern er i oppløsning. Bekken mellom dem er stor og vanskelig å forsere.

De som kom fra Skansebakken rapporterte om ok forhold fra Lysedammene og utmerkede forhold ved Langmyr mellom Gopletjernshøgda og Oppkuvvann. Her er det ofte mye vann om våren. Regn for øvrig med at du bruker ca dobbelt så lang tid som du pleier når du skal planlegge turlengden.

Vi antar at både korte og lange turer på strekket Lysedammene – Smedmyrkoia – Oppkuvvann – Gagnumseter – Løvlia – Ringkollen er brukbart en del dager fremover selv om den høye dagtemperaturen gir en voldsom smelting på dagtid.

Mellom Gagnumseter og Løvlia må du nok finne en vei rundt Nibbitjern på sørsiden eller en annen måte gjennom skogen. Nibbitjern er farlig om våren pga mye strøm, - så ikke finn på å gå ut på isen!

Husk solkrem, - briller og (minst) to par ekstra strømper!

God tur! Hilsen Vigdis Jynge og Jørgen Fog. "

04 Mai 2006

Fortsatt mange skimuligheter i høyere strøk!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skiforeningen har mottatt flere rapporter og bilder fra ivrige vårskientusiaster som alle rapporterer om fine turer i flere deler av Marka. Et lite sammendrag finner du her.

01 Mai 2006

Ny sesong i anmarsj

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiføret er unektelig på hell, og etter hvert vil Marka by på muligheter for mer vårlige og sommerlige aktiviteter.

18 Apr 2006

Fine forhold i Vestmarka

Av Karl J. Gurandsrud | Ut på tur

Påsken er over, men som det hevdes i en annen notis; nå begynner en ny skisesong. I Vestmarka er det fortsatt masse sne og fine løypetraséer. Finner du områder uten trær, bærer skaren slik at du kan gå over alt. Forholdene er ikke akkurat slik som på bildet fra noen uker side, men bordplaten er fortsatt i høyde med løpesålen.