Godt maiføre på Oppkuven, og det varer ..

Oppkuven holder plassen som suverent beste sted i Marka for vårskiløping, og i år er snøforholdene enda litt bedre enn vanlig er ved disse tider.

Vinteren har vært lang og gavmild, noe som betyr at det fortsatt ligger 70-80 cm i terrenget rundt Oppkuven. Men rekordvarmen de siste ukene har satt fart på smeltingen, og flere myrer har nå begynt å "flø". Over Langtjernbrenna var det i dag 9. mai greit å ta seg fram, men noen snøbroer vil her forsvinne raskt og skape utfordringer for de som vil ta seg fram her. Men ikke verre enn at man kommer rundt med litt krumspring.

På Heggeliveien må man nå bære skiene til omtrent nordenden av Øvre Lysedam, men også videre oppover her vil snøen smelte fort unna. Dette vil imidlertid åpne for å ta seg fram med sykkel til toppen av Gopletjernsbakkene, og i de siste svingene før toppen her er det faktisk mindre snø enn lenger ned.

Opp Kjagdalen er det som vanlig en solid snøsåle som sikkert vil ligge til over 17. mai.

Fra vestsiden er det også bra med snø i veien opp langs Oppkuvbekken, helt nede fra Gagnumseter.

Vårskientusiaster kan derfor fortsatt trygt blinke ut Oppkuvområdet som turmål de to neste ukene, og kanskje holder det helt til juni, som det gjorde i 1994, 1995 og 1999? God tur!

08 Mai 2006

Masse snø - og vann ..

Av Jørgen Fog | Ut på tur

To av Markas store mislukere, Vigdis Jynge og Jørgen Fog, har vært tur-retur Ringkollen-Løvlia og har sendt oss nedenstående stemningsrapport.

04 Mai 2006

Fortsatt mange skimuligheter i høyere strøk!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skiforeningen har mottatt flere rapporter og bilder fra ivrige vårskientusiaster som alle rapporterer om fine turer i flere deler av Marka. Et lite sammendrag finner du her.

01 Mai 2006

Ny sesong i anmarsj

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiføret er unektelig på hell, og etter hvert vil Marka by på muligheter for mer vårlige og sommerlige aktiviteter.