Skiføret holder stand i Bærumsmarka 11. mai 2006

Etter en formiddag med solstråler inn gjennom vinduet, blå himmel og en gradestokk som trodde det var juli, var det vanskelig å sitte inne lenger. Valget ble sykling på Abbortjernsveien fra Fossum med ski, staver og kamera som last.

Opp til Østernvann var det eneste som minnet om vår istedenfor sommer at bjerketrærne var lysegrønne. Vannet lå der isfritt og glitret med solbadende mennesker på stranden. Men ingen badet. Men rett nord for vannet ble veien merkbart våtere, og sneflekker lå i grøftekanten her og der, side om side med hestehov og hvitveis. Etter å ha syklet drøyt 4 km fra Fossum var ski det beste fremkomstmiddelet. Det var bare å parkere sykkelen. Det viste seg å være Sammenhengende skiføre flere hundre meter av gangen ved Abbortjern (som forøvrig var isfritt bortsett fra i noen av vikene) og videre innover denne meget snesikre veien. Artig å gå på ski i 20 varmegrader! På det meste målte jeg 40 cm snedybde på veien. Gliden var faktisk ikke så verst, fikk både prøvd klassisk og fristil med (etterhvert pelskledde) klisterski. I shorts.

Men selv om sneen ligger ganske dyp mange steder i dette området er det store variasjoner. Der det har vært bart en stund er det svært tørt, og det er stor skogbrannfare!

09 Mai 2006

Godt maiføre på Oppkuven, og det varer ..

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Oppkuven holder plassen som suverent beste sted i Marka for vårskiløping, og i år er snøforholdene enda litt bedre enn vanlig er ved disse tider.

08 Mai 2006

Masse snø - og vann ..

Av Jørgen Fog | Ut på tur

To av Markas store mislukere, Vigdis Jynge og Jørgen Fog, har vært tur-retur Ringkollen-Løvlia og har sendt oss nedenstående stemningsrapport.

04 Mai 2006

Fortsatt mange skimuligheter i høyere strøk!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skiforeningen har mottatt flere rapporter og bilder fra ivrige vårskientusiaster som alle rapporterer om fine turer i flere deler av Marka. Et lite sammendrag finner du her.