Sykkeltoget er historie

Transporttilbudene for syklister forsvinner nå rundt oss på alle kanter (selv om det jobbes med løsning for Sykkelbussen). Nå er dessverre Sykkeltoget til Stryken en saga blott.

Ikke nok med det - etter 11. juni stopper heller ikke Gjøvikbanen på Stryken lenger. Da overtar NSB Anbud trafikken på strekningen Oslo S-Gjøvik. Det blir en rekke endringer i rutene.

Flere stasjoner uten tog

For å ta Stryken først: her blir det ingen stopp før 5.november - fra da av stopper nordgående tog lørdag og søndag formiddag - og kun ved behov. Dette gjelder fram til 1.mai neste år. Og det blir ikke stopp mer på Sandermosen, Bjørgeseter, Hennung, Nygard og Elnes.

Selv om Stryken er det mest populære utgangspunktet for sykkelturer sørover i Nordmarka, er det jo også mulig å starte en langtur fra andre steder, for eksempel Harestua og Grua. Også Movatn og Hakadal er fine startsteder. På Skiforeningens sykkelsider finner du sykkelruter fra alle disse stedene.

Maks. 12 sykler

Men hvilke regler gjelder for å ta med sykkel på Gjøvikbanen? Om dette sier NSB i en pressemelding: "Fra og med 11. juni stopper ikke togene lenger på Stryken stasjon i sommerhalvåret. Fra denne datoen har hvert tog på Gjøvikbanen plass til maks. 12 sykler. Skal du ha med sykkel på lørdager eller søndager før kl 1400 må du reservere sykkelplass på Oslo S eller på tlf 815 00 888. På lørdager og søndager etter kl 1400 og på ukedager kan sykkelplass kjøpes av konduktør om bord i toget."

Her gjelder det med andre ord å være tidlig ute. Men planlegger man godt, er det altså fortsatt mulig å komme seg på sykkel i Marka ved hjelp av toget.

Se også

21 Aug 2006

Gladnyhet: Sykkelbussen startet igjen 19. august 2006

Av Skiforeningen | Ut på tur

Støtten fra et engasjert medlem har gjort det mulig for Skiforeningen å få i gang Sykkelbussen. En spesialbygd sykkelhenger ble levert forrige uke. Vi startet opp helgen 19. og 20. august. Sykkelbussen blir like lang som et vogntog og vi kjører derfor alle avgangene til Ringkollen (både onsdager og i helgene) pga øket behov for snuplass med stor henger. Husk forhåndbestilling av plass innen fredag kl. 14!

01 Jun 2006

Fisken har våknet etter vinterdvalen

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Det meldes nå om fine ørretfangster over store deler av Marka. Pinsen er tradisjonelt da også tiden for å finne fram fiskesakene igjen.

30 Mai 2006

Åpent foredrag om Geocaching 1. juni

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Det er en håndfull plasser igjen på Skiforeningens kurs om Geocaching førstkommende torsdag. Kurset er gratis - først-til-mølla-prinsippet gjelder!