Sykkelruter i tre nye Marka-områder

Sykkelveiene i Romeriksåsene, Vestmarka og Kjekstadmarka har til nå ikke vært beskrevet på nettet. Men nå har også disse områdene fått sykkelruter på nett - og dermed kan Markadatabasen presentere hele 145 sykkelruter i til sammen ni områder i Oslomarka. I tillegg kommer 40 sykkelturer.

Skiforeningen sine nettsider er kanskje mest kjent for føremelding, løyper og skiturer. Men fra våren 2004 er det gradvis bygd opp et rutenett som beskriver sykkelveiene i Marka i tekst og bilder.

For noen uker siden bidro et førtitalls nye sykkelruter til at "dekningen" ble ganske komplett i seks områder som hadde en god del ruter fra før: Østmarka, Lillomarka, Nordmarka Syd, Nordmarka Nord, Krokskogen og Bærumsmarka.

145 ruter - 40 turer

Nå har også Romeriksåsene, Vestmarka og Kjekstadmarka fått sykkelruter på nettet, til sammen 29 nye ruter. Dermed er det nå i alt 145 sykkelruter å finne på Skiforeningens sykkelsider.

Samtidig er det i de samme områdene laget et titalls sykkelturer. Enkeltruter er her satt sammen til turer som varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Til sammen har Skiforeningen nå 40 sykkelturer på nettet.

Store mengder informasjon

Siden ruter og turer er en del av Markadatabasen, er store mengder informasjon tilgjengelig når man klikker seg inn i dette "universet". Blant annet har mer enn 800 steder i Oslomarka sin egen side i basen, der stedet presenteres i tekst og bilder, og der man kan få listet opp sykkelruter og løyper som har tilknytning til stedet. Fra disse sidene kan man også klikke seg direkte til kart for det området der stedet ligger.

For eksempel fins det over 50 steder bare i Vestmarka som har egen nettside. Markadatabasen er derfor et nyttig sted å begynne når man skal planlegge en tur, finne avstander, lære mer om steder og områder etc.

Nye ruter

Nye turer

Nå er det bare å komme seg ut i Marka på sykkel!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

21 Mai 2006

40 nye sykkelruter på nett

Ut på tur - eldre nyheter

21 Aug 2006

Gladnyhet: Sykkelbussen startet igjen 19. august 2006

Av Skiforeningen | Ut på tur

Støtten fra et engasjert medlem har gjort det mulig for Skiforeningen å få i gang Sykkelbussen. En spesialbygd sykkelhenger ble levert forrige uke. Vi startet opp helgen 19. og 20. august. Sykkelbussen blir like lang som et vogntog og vi kjører derfor alle avgangene til Ringkollen (både onsdager og i helgene) pga øket behov for snuplass med stor henger. Husk forhåndbestilling av plass innen fredag kl. 14!

09 Jun 2006

På gamle trakter

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Praten går lett, latteren sitter løst og replikkene er mange og skarpe på verandaen på Sandvikshytta denne vakre junidagen. Våre fire gjester kjenner da også hytta og området rundt bedre enn de fleste, og minnene og historiene strømmer på.

09 Jun 2006

Siste seniortur/tirsdagstur før sommerferien!

Av Annemarie Erichsen | Ut på tur

Tirsdag 13. juni går turen til Linderud gård. Så blir det en lengre sommerpause. Tirsdagsturene starter opp igjen 22. august.