Sykkelruter på plass på kartene fra inatur.no!

Nå er sykkelrutene lagt ut på kartportalen til inatur.no på samme måte som skiløypene. Dette betyr at rutene kan fås fram på kartene som er tilgjengelig via Markadatabasen.

Geodata og inatur.no har nå sørget for at Skiforeningens digitalt beskrevete sykkelruter er tilgjengelige på kartportalen til inatur.no på samme måte som skiløypene er det.

Integrasjonen med Markadatabasen er dog ikke helt ferdig, og heller ikke alt rundt visualisering på kartportalen (fargekoding, forskjell på trillesti og vei mm.).

For å få fram rutenettet, må man først få opp et kartvindu. Dette kan gjøres via løype-sidene, tur-sidene, sted-sidene og sykkelerute-sidene i Markadatabasen (se f.eks. den linkete artikkelen om skiløyper i rammen over).

Når kartvinduet kommer opp, vil fortsatt skiløypene vises. Du skal nå "slå av" disse og "slå på" sykkelrutene. Gå fram på følgende måte (klikk 2 ganger i bildet for å se dette):

1. Klikk knappen "Vis tilbud" oppe til venstre
  2. Klikk i ruten for skiløyper hvis disse er påslått. De blir da slått av.
  3. Klikk i ruten for sykkelstier
  4. Klikk knappen merket "Oppdater"