På hjul gjennom marka

”Disse turene gleder jeg meg til hver gang! Folk er så positive og hyggelige.” Knut Olsen, sjåfør på Skiforeningens sykkelbuss til Ringkollen, smiler og fortsetter. Dette er bare gøy! Den gamle bussen var helt utslitt og måtte skiftes ut. Hverken Skiforeningen eller busselskapet hadde økonomi til å erstatte den. At vi nå kan tilby en splitter ny sykkelhenger med plass til 44 sykler er takket være en raus gave fra et av medlemmene."

"Helt frem til den 8. oktober kjører vi hit til Ringkollen hver lørdag og søndag. Og hver onsdag frem til den 13. september. Deretter er det for mørkt kveldstid. Denne onsdagsettermiddagen er det 21 forhåndspåmeldte til sykkelbussen. De kan i alle fall ikke klage på været. Lyset holder seg også fortsatt ganske lenge utover kvelden.” Klokken er litt over 18.00 når bussen ankommer Ringkollen. Nå blir det hektisk aktivitet. Knut Olsen, hjelpsom som alltid, sørger for at syklene kommer trygt ut av stativet og hengeren. Bagasje, kart o.a utstyr sjekkes og klargjøres.

En liten prat med noen av syklistene rakk vi også før de suste av gårde mot byen med ulike veivalg.

Trond Danielsen hadde bestemt seg for å sykle om Gjerdingen før turen gikk hjemover til Sognsvann. Dette er en lang rute og krever sitt. Bjønnputtdalen og trillestien der for eksempel. Her blir det fort vått og sølete og og sikkert noen fuktige overraskelser for Trond.

Janne Kjøllesdal og Berit Retting er med sykkelbussen for første gang. Begge er ivrige syklister med adskillige turer og kilometer bak seg. Janne forteller at hun tidligere i sommer syklet fra Nordkapp til Lindesnes, en tur på 2.300 kilometer. 27 dager brukte hun på turen. Berit bor på Høybråten og sykler daglig til jobben i sentrum.

Øystein Mathiesen har brukt skibussen tidligere. Dette er første tur med sykkelbussen. Planene er å sykle via Langlia til Kikut og deretter til Maridalen. Trillestien fra Langlia til Knappaveien bekymret ham litt før start.

Fotballlaget Huk stiller med fem spreke gutter i 12 til 13 års alderen og to fedre på bussen denne ettermiddagen. ”Teambuilding” kaller vi det”, forteller Per-Heiss Schøyen, en av fedrene. Å sykle gjennom marka helt hjem til Bygdøy er en ganske drøy tur. Over 4 mil i alle fall. Regner med at vi blir litt mørbanket, men vi gleder oss!!

Børre Beggerud er fast gjest på Skiforeningens ski og sykkelbusser. Utallige ganger har denne spreke karen latt seg frakte til utgangspunktene nord i marka med ski eller sykkelbuss. ”Dette er bare helt topp. Kjempefint å få en tur midt i uken!! Er ikke helt sikker på hvor jeg skal sykle i dag. Kanskje blir det Lommedalen .. ”

Ingeborg Werring og hennes fem medsyklister gledet seg til en flott aftentur gjennom marka. ”Dette er mentalhygiene. Og sosialt. Det er jo helt fantastisk å kunne kombinere trim og sosialt samvær på denne måten. Vi har gledet oss til turen i hele dag. Tror vi sykler om Heggelia og Lysedammene.”

NB! Det er forhåndsbestilling til sykkelbussen. Ring 22 92 32 00 før kl. 14.00 fredag for helgebusser og før kl. 14.00 tirsdag for onsdagsbussen.