Snøsikker tur fra Skansebakken

Denne turen er oftest mulig å gå både tidlig og sent i sesongen, siden den går i områder med gode snøforhold

Start fra Skansebakken i Sørkedalen der det er gode parkeringsmuligheter og endeholdeplass for Sørkedalsbussen. Selv i en så vanskelig vinter som denne er det skimuligheter her innerst i dalen. Skiforeningens instruktører har gjennom årene lært tusenvis av barn å mestre skiene på jordene til Sandbråten gård.

Fra endeholdeplassen går du litt tilbake, tar til venstre ned en bakke og over en liten bro. Snart passeres gården Nedre Lyse på venstre hånd. Følg veien rett frem forbi gården. Etter ca. 200 meter tar det av løype til høyre mot Lysedammene. Dette er en av hovedløypene til Løvlia. Løypa stiger jevnt mot Lysedammene som ble regulert til tømmerfløting på 1890 tallet.

Ved Midtre Lysedam tar du til høyre og følger Nye Heggelivei mot Søndre Heggelivann. Fra nordenden av Øvre Lysedam begynner bakkene for alvor. De neste 2 kilometerene stiger du ca. 200 meter. Snart er du over toppen og møter hovedløypa fra Sørkedalen via Skrubbdal og Gråseterveien.

Dagens hovedrast tar vi på Heggelia som ligger flott til på den lille haugen midt på Nordre Heggelivann. Plassen er en gammel finneplass, ryddet midt på 1600 tallet. Takket være frivillig innsats fra ”Heggelias Venner” er det serveringen her denne vinteren også!

Dersom Skiforeningen har kjørt spor over Heggelivannene kan du følge disse tilbake. Dersom ikke - følg løypa tilbake til Søndre Heggelivann. Herfra er det utfor og flatt til Sørkedalen. NB! Nysnølaget er tynt og det er lett å komme ned på is og grus. Vær forsiktig! Turen er ca. 25 km.

17 Sep 2006

Vinteren 2005/2006 i Marka og på nettet

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Vi er i midten av september og slik sett er det kanskje litt sent å gjøre et tilbakeblikk på forrige skisesong. Men hos meg som sikkert hos mange ligger inntrykkene friskt i minne siden forrige vinter var en skivinter langt bedre enn enn de fleste.

02 Sep 2006

Skigåing i tre kuldegrader i august?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men kun et par timers kjøretur fra Oslo kan du oppleve dette, nærmere bestemt i verdens lengste skitunnel i Torsby i Sverige.

01 Sep 2006

På hjul gjennom marka

Av Olav Harlem | Ut på tur

”Disse turene gleder jeg meg til hver gang! Folk er så positive og hyggelige.” Knut Olsen, sjåfør på Skiforeningens sykkelbuss til Ringkollen, smiler og fortsetter. Dette er bare gøy! Den gamle bussen var helt utslitt og måtte skiftes ut. Hverken Skiforeningen eller busselskapet hadde økonomi til å erstatte den. At vi nå kan tilby en splitter ny sykkelhenger med plass til 44 sykler er takket være en raus gave fra et av medlemmene."