Supre skiforhold i Marka denne påsken!

Skiforeningen anbefaler å legge en tur eller flere til Marka i påsken. Etter en lang periode med plussgrader og sol har de fleste avskrevet mulighetene for skiturer i Marka denne påsken. De tar feil! Sjelden har forholdene vært bedre enn i år, sier løypeinspektør Olav Harlem

Det er fortsatt nok snø og supre forhold nord i Marka og i de høyestliggende områder syd i Marka. Med finvær på denne tiden er det ofte nattekulde og flott skareføre tidlig på dagen. Da kan du gå utenom løyper og i områder som du ikke har kunnet nå tidligere på vinteren med dyp løssnø. Etter hvert som solen får tak utover dagen mykes snøen opp og det er tid for en rast og å nyte solen på en bar rabbe i vårskogen. Det er et utall av turmål nå. Vestmarkas mange åser med vidt rundskue frister. En tur fra Solli frem på Furuåsen og til utsikten der er flott på vårparten. I Bærumsmarka lokker Tjæregrashøgda, Bærumsmarkas høyeste punkt. Velger du Krokskogen er Sollihøgda og Djupdalsveien til Sørsetra et bra valg. Ringkollen byr også på flotte skimuligheter med mange spennende turmål. Fra Skansebakken i Sørkedalen er Oppkuvmassivet et naturlig mål. Det er fortsatt fint å gå Gråseterveien eller Heggeliveien fra Pipenhus. I Nordmarka nord er det fine forhold utfra Stryken, Svartbekken, Mylla og Bislingen. Velger du Romeriksåsen er Hakkim et fint utgangspunkt på Nittedalssiden. Sjonken på Nannestadsiden. I Nordmarka syd ligger Råkollen og Heikampen og venter på deg. Lite sne i nederste del av Heikampveien, bra etter hvert som du kommer opp i høyden. Ta frem kartet og sjekk føremeldingen på; www.skiforeningen.no, for oppdatert rapport om forholdene!

07 Feb 2007

Snøsikker tur fra Skansebakken

Av Olav Harlem | Ut på tur

Denne turen er oftest mulig å gå både tidlig og sent i sesongen, siden den går i områder med gode snøforhold

17 Sep 2006

Vinteren 2005/2006 i Marka og på nettet

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Vi er i midten av september og slik sett er det kanskje litt sent å gjøre et tilbakeblikk på forrige skisesong. Men hos meg som sikkert hos mange ligger inntrykkene friskt i minne siden forrige vinter var en skivinter langt bedre enn enn de fleste.

02 Sep 2006

Skigåing i tre kuldegrader i august?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Det høres kanskje ut som en selvmotsigelse, men kun et par timers kjøretur fra Oslo kan du oppleve dette, nærmere bestemt i verdens lengste skitunnel i Torsby i Sverige.