Med sykkel og på sti i den fagre Maridalen

Maridalen har et rikt kulturlandskap og mange kulturminner. Den er innfallsport til Lillomarka og den sydlige delen av Nordmarka. Fra Kjelsås like sør for Maridalsvannet kan du velge å sykle på vestsiden eller østsiden av Maridalsvannet

Tar du sykkelen på bilen, foreslår vi at du kjører Maridalsveien til Låkeberget der det er en stor og romslig parkeringsplass. Følg turveien til Hammeren og derfra til ruinene av Margarethakirken fra 1200-tallet. 2. pinsedag, mandag 28. mai kl 11.00, er det pinsegudstjeneste her i kirkeruinene.

Vi fortsetter sykkelturen langs nordsiden av Maridalsvannet og videre til Sandermosen stasjon. Her setter vi fra oss syklene og tar blåstien mot Lilloseter. Følg stien som går i jevn stigning til toppen. I liene mot Sandermosen finnes barlind - derav navnet på åsen. Etter ca. 1,5 km. tar det av en godt synlig sti til venstre. Denne følger ryggen av Barlindåsen og opp til toppunktet på 407 moh. Herfra er det usedvanlig fin utsikt over Maridalen, Maridalsvannet, byen, fjorden og Nordmarka.

Etter en lang rast på toppen fortsetter vi over åsen og ned til Skillingsdalen. Der stien møter skogsbilvei fra Sandermosen, tar vi til venstre og følger denne tilbake til syklene. Turen er på ca. 20 km.


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

07 Mai 2007

Kruttmølleåsen i Svartskog

Av Olav Harlem | Ut på tur

Gjersøelva ga i flere hundre år kraft til omfattende sagbruks- og møllevirksomhet. Rundt 1750 anla Poul Vogt en kruttmølle. Kruttmøllen sprang i luften flere ganger, både i 1759, 1760 og siste gang 1870. Da ble den ikke gjenoppbygd. Vår tur tar deg rundt oppe på åsen mellom elva og Bunnefjorden.

30 Mar 2007

Vårtur langs grenseelva

Av Olav Harlem | Ut på tur

En vårtur langs Lysakerelva fra Bogstadvannet til den renner ut i Oslofjorden ved Lysaker er en stor opplevelse. På sin 7 kilometers ferd opplever du stilleflytende partier, store fosser, ville stryk og canyons. Og rester og spor etter tidligere tiders virksomhet.

30 Mar 2007

Supre skiforhold i Marka denne påsken!

Av Olav Harlem | Ut på tur

Skiforeningen anbefaler å legge en tur eller flere til Marka i påsken. Etter en lang periode med plussgrader og sol har de fleste avskrevet mulighetene for skiturer i Marka denne påsken. De tar feil! Sjelden har forholdene vært bedre enn i år, sier løypeinspektør Olav Harlem