Til hyggelige badevann i Østmarka

Østmarka er eventyrlig – hele året. Ikke minst nå når sommeren er på sitt beste. I stedet for overfylte badeplasser ved sjøen kan du finne din drømmeplass i Marka og nyte sommerdagen. Kombiner gjerne med sykkel, eller ta bena fatt. Bading er tillatt i alle vann som ikke har drikkevannsrestriksjoner

Her er noen forslag til fine badeplasser;

Lutvann. Nordøst i vannet. Sandstrand. Nærmeste parkeringsplass: Haugerud 1 km. Ulsrudvann. Nordøst i vannet. Sandstrand, bålsted, toalett. Østmarksetra 500 m. Skraperudtjern. Badeplass nord i vannet. Badebrygge og sandstrand. Skullerud skole 500 m. Nøklevann: Bråten, sydvest i vannet. Flytebrygge, sandstrand, toalett, bålsted. Haraløkka 1 km. Demningen Rustadsaga. Flytebrygge, sandstrand og toalett. Skullerud skole 800 m. Kattisa i sørøstenden av vannet. Skullerud skole 2 km. Fri Elvåga. Nedenfor Mariholtet. Badebrygge, toalett. Ellingsrud 4,5 km. Rundvann. Vest for Østmarkkapellet. Liten fin badeplass. 2,5 km fra Grønmo Lørenskog: Mønevann. Nord i vannet. Sandstrand, flytebrygge, toalett, bålsted, stupebrett. Losby 2 km Røyrivann ved Røyrivannskoia. Losby 3 km Geitsjøen. Østsiden. Losby 2,5 km. Morterudvann. Enden av veien ved demningen. Losby 3 km. Blåtjern. Østenden. Løvenstad 2 km.

18 Jun 2007

Familietur i Sørkedalen

Av Skiforeningen | Ut på tur

Start fra Skansebakken i Sørkedalen. Gode parkeringsmuligheter. Endeholdeplass for Sørkedalsbussen.

12 Jun 2007

Hopp i havet

Av Skiforeningen | Ut på tur

Vi Bæringer er privligerte! Med nærhet til Marka og fjorden og med fantastiske muligheter til friluftsliv - året rundt. Etter en heller kald mai kom sommeren for fullt midt i juni. Nå er det fristende å komme seg ut til en av de mange badestrendene eller øyene som venter på bade og solhungrige brukere.

09 Jun 2007

Store Sandungen i Vestmarka frigitt

Av Karl J. Gurandsrud | Ut på tur

Etter 52 år med drikkevannsrestriksjoner er Vestmarkas flotteste vann nå frigitt for bading, telting, fisking, krepsing (med fiske- eller krepsekort) og andre friluftsaktiviteter