Gå Bysetermosen

Til skogsgrend og naturreservat

Bysetermosen er en viktig innfallsport til Østmarka. Hit kommer du lettest ved å følge riksvei 155, Enebakkveien, til Fjell. Ta t.v. og følg veien frem til parkerinsplass. Vi starter vår tur her og følger blåsti mot Vangen og Mosjøen. Ved Bjønnemyra passeres ”Plankeveien”, vinterveien for transport av planker og bord fra Enebakk til Oslo på 1700- og 1800-tallet.

Vi fortsetter langs Mosjøen og krysser Mosjødammen lengst i sør, et minne fra tømmerfløtingens tider. Fra demningen bratt opp over Mosjøhøgdene og videre ned mot Rausjøgrenda. Denne lille grenda i hjertet av Østmarka var basert på tømmerhogst og sagbruksdrift i Rausjøelva. Øvresaga, tidligere husmannsplass i Rausjøgrenda, disponeres i dag av DNT Oslo og Omegn som ubetjent hytte.

Vi passerer den gamle skolen og følger blåsti på østsiden av Furukollen, forbi Bukketjern og videre opp Vestre Deliseterdalen i Østmarka naturreservat. Ved Luttjern vil du kunne se beverhytter og bevergnag. Fra stikryss i sydenden av Tonevann følger vi blåstien over Pølseberget til Vangen, Skiforeningens hovedstue i Østmarka. Nyt stedets gjærbakst. Den er berømt! Fra Vangen tilbake over Vangsåsen til Bysetermosen.

Turen er på ca. 9,5 km. Flere turtips? Se: www.skiforeningen.no!

14 Okt 2007

På sykkeltur med toget

Av Redaksjonen | Ut på tur

Tog og sykkel er en fin kombinasjon! Du kan komme lengre av gårde, og dermed få se og oppleve mer av Marka i løpet av en dag på sykkel. Dessuten er både tog og sykkel miljøvennlig. Vi viser deg noen av mulighetene!

01 Okt 2007

Kveldstur gjennom kulturlandskapet

Av Redaksjonen | Ut på tur

Dette er en rundtur som for en syklist ikke er lang (8 km), men som kan ta litt tid likevel. Det er fordi landskapet du sykler gjennom er så vakkert at det er lett å bli ute litt lenger enn du egentlig hadde tenkt. Det er selvsagt lov å ta turen til fots også!

27 Aug 2007

Så nær - så fjernt!

Av Olav Harlem | Ut på tur

Nesodden, halvøya som deler Oslofjorden, er til tross for nærheten til hovedstaden et ukjent område for mange. Med ferge fra Aker Brygge tar turen til Nesoddtangen ca. 20 minutter. Nesodden har et mangfold å tilby.