Lillomarka på langs

Lillomarka er ikke stor, men har mye å by på. Denne gang tar vi bena fatt og går Lillomarka på langs fra Movann i nord til Kjelsås i syd. Turen er ca. 12 km.

Tog fra Kjelsås st. til Movann st. kl. 08.03, 10.00 eller 12.00 lørdag og søndag. P.p. ved Kjelsås st. Fra Movann st. følg blåsti i stigning mot Burås og Sinober. På plassen Burås plantet Skiforeningen asketrær i 1920 årene. Hensikten var å sikre egnet virke til skiproduksjon. Sinober er en koselig stue sentralt nord i Lillomarka som drives av Friluftsetaten Oslo kommune. Det opprinnelige navnet var Fautvangen, og stedet var seter under Skøien gård i Nittedal frem til 1821. Denne gården var en såkalt fautgard eller fogdgård. Etter at seterdriften opphørte her, ble Sinober husmannsplass. Fra Sinober følger vi blåmerket sti vest for Kringletjern mot Griseputten. Herfra følger stien høydedraget mellom Grytedalen og Revlidalen. Snart møter vi veien til Solemskogen. Følg denne tilbake til Solemskogen, eller som vi; Velg blåstien på østsiden av Nordre, Midtre og Søndre Putt og du er snart nede på lysløypa. Følg denne til Langsetløkka. Herfra kort vei tilbake til Kjelsås stasjon.


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

06 Nov 2007

Ny årstid nærmer seg

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

I natt kom den første snøen i nordlige områder av Marka, og den varsler om en ny årstid som nærmer seg.

01 Nov 2007

Gå Bysetermosen

Av Olav Harlem | Ut på tur

Til skogsgrend og naturreservat

14 Okt 2007

På sykkeltur med toget

Av Redaksjonen | Ut på tur

Tog og sykkel er en fin kombinasjon! Du kan komme lengre av gårde, og dermed få se og oppleve mer av Marka i løpet av en dag på sykkel. Dessuten er både tog og sykkel miljøvennlig. Vi viser deg noen av mulighetene!