Bislingen rundt

Myllaområdet nord i Marka er snøsikkert og byr på fine løyper hele vinteren. Helgens turforslag er en runde på ca. 22 km fra Mylla dam til Tverrsjøstallen, Gjerdingen og tilbake til Mylla dam.

Ta av fra RV4 ved Harestua. Herfra er det 7 km til Mylla dam der det er parkering. Løypa følger veien sør for Mylla, et av de største vannene i Marka. I vestenden av Mylla passeres plassen Trantjern som frem til 2005 tok imot overnattingsgjester. Fra Trantjern følger vi løypa mot Ølja og Tverrsjøen. Du kan velge om du vil gå over Ølja eller følge løype på østsiden av vannet.

Tverrsjøstallen holder åpent denne helgen så vi velger å ta en god rast her. Fra Tverrsjøstallen følger vi løypa mot Kalvedalen og Gjerdingen. Det raskeste er å gå over Tverrsjøen og forbi Sognsætra i østenden. Da er du snart på toppen av Kalvedalen, og det går slakt utfor mot Gjerdingen. Ikke gå ut på vannet i Gjerdingkalven, men følg løypa på veien.

Etter litt opp og ned krysser du etter hvert hovedløypa fra Bislingflaka og sydover, men fortsetter på veien. Snart dukker Rajebråthytta opp på høyre side. Også her er det servering i helgene i skisesongen.

Løypa videre følger den samme skogsbilveien på nordsiden av Gjerdingen. Den er variert med bakker, svinger og vakkert utsyn. Snart passeres den idylliske Fjellsjøen. I bakkene ned mot Svartbekken tar vi av løype til venstre mot Mylla dam. Løypa følger skogsbilvei de neste 500 metrene før den klatrer over i terrenget ved Teigemyra og i stigning opp til Flisbanen. Her tar du til høyre i løypekryss i retning Sliperiet og Mylla dam.

God tur!