Snøsikkert på Hadelandsåsen!

I noen deler av Marka er det nå helt snøbart, men ikke la deg lure av det. Du må for all del ikke sette bort skiutstyret, for det er meldt bra vær i påsken.

I høyden over 400 meter er det nemlig fortsatt flotte skiforhold og mange godt preparerte løyper. I tillegg til de kjente og kjære løypene i Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsen melder nå Skiforeningen daglig ut ski og føreforholdene på Hadelandsåsen.

Turforslaget denne gang er en runde på ca. 24 km i det fine og varierte terrenget ut fra Lygnaseter, ca. 1 time med bil fra Oslo. Store deler av området ligger høyt og fritt, med topper og åser over 800 meter. Skiføret kommer derfor tidlig og varer lenge.

Høgkorsrunden som vi foreslår følger hovedløypa frem til Lygna Skisenter og videre langs kraftlinjen til første løypekryss der vi tar t.h. Etter noen hundre meter t.h. i nytt løypedele - merket Høgkorsrunden. Fine utforbakker til det flater ut frem til Høgkorsvegen. Her t.v. og frem til nytt løypedele til Åstjern. Ny utforkjøring til Åstjern der det er servering. Tilbaketur i løypa "Gjøvik-Oslo" til Høgkorsveien. I første løypekryss kan du velge å følge "Linkenrunden" forbi Televerkets linktårn.

Følger du løypa i Høgkorsvegen frem til Blokkhus vil du passere noen av de fineste utsiktspunktene på Hadelandsåsen. Fra Blokkhus hyggelig og variert løype tilbake til Lygnasæter. Påsketips; Bruk noen påskedager til å utforske området nærmere. Lygnasæter Hotell, tlf. 613 28613 og Åstjern, tlf. 926 87819 har fortsatt ledig plass i påsken.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

13 Mar 2008

Hadelandsåsene en del av Oslomarka

16 Okt 2019

Lygna

Ut på tur - eldre nyheter

13 Mar 2008

Hadelandsåsene en del av Oslomarka

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Du leste riktig. Hadelandsåsene er nå formelt "tatt opp" i Oslomarka, rettere sagt inn i Markadatabasen - Skiforeningens omfattende webbaserte oppslagsverk for Oslomarka.

24 Feb 2008

Forbedret føremelding

Av Redaksjonen | Ut på tur

I løpet av vinteren er Skiforeningens føremelding vesentlig forbedret. For det ene er rutiner og systemer for innrapportering til Skiforeningen blitt bedre, bl.a. fra Oslo kommune og fra de som preparerer i Hadelandsåsene. For det andre er presentasjonen av føremeldingen på nettet forbedret på flere måter. Les mer om hvilke endringer som er gjennomført på nettsidene.

14 Feb 2008

Langtur fra Frognerseteren

Av Skiforeningen | Ut på tur

La bilen stå hjemme denne helgen og ta i stedet Holmenkollbanen til Frognerseteren . Her starter og slutter vår tur gjennom sentrale deler av Nordmarka. Turen er ca. 29 km