Snøsikkert på Hadelandsåsen!

I noen deler av Marka er det nå helt snøbart, men ikke la deg lure av det. Du må for all del ikke sette bort skiutstyret, for det er meldt bra vær i påsken.

I høyden over 400 meter er det nemlig fortsatt flotte skiforhold og mange godt preparerte løyper. I tillegg til de kjente og kjære løypene i Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsen melder nå Skiforeningen daglig ut ski og føreforholdene på Hadelandsåsen.

Turforslaget denne gang er en runde på ca. 24 km i det fine og varierte terrenget ut fra Lygnaseter, ca. 1 time med bil fra Oslo. Store deler av området ligger høyt og fritt, med topper og åser over 800 meter. Skiføret kommer derfor tidlig og varer lenge.

Høgkorsrunden som vi foreslår følger hovedløypa frem til Lygna Skisenter og videre langs kraftlinjen til første løypekryss der vi tar t.h. Etter noen hundre meter t.h. i nytt løypedele - merket Høgkorsrunden. Fine utforbakker til det flater ut frem til Høgkorsvegen. Her t.v. og frem til nytt løypedele til Åstjern. Ny utforkjøring til Åstjern der det er servering. Tilbaketur i løypa "Gjøvik-Oslo" til Høgkorsveien. I første løypekryss kan du velge å følge "Linkenrunden" forbi Televerkets linktårn.

Følger du løypa i Høgkorsvegen frem til Blokkhus vil du passere noen av de fineste utsiktspunktene på Hadelandsåsen. Fra Blokkhus hyggelig og variert løype tilbake til Lygnasæter. Påsketips; Bruk noen påskedager til å utforske området nærmere. Lygnasæter Hotell, tlf. 613 28613 og Åstjern, tlf. 926 87819 har fortsatt ledig plass i påsken.