Med sykkel rundt Nøklevannet

Vår tur tar deg rundt det vakre Nøklevannet, med avstikker til Mariholtet.

Start fra Skullerudstua, Skiforeningens stue i Østmarka. Hit kommer du ved å ta T-bane nr 3, Mortensrud, til Skullerud stasjon. Kjører du bil er det stor parkeringsplass ved Skullerudstua. Turen er ca. 14 km. Fra Skullerudstua sykler vi i retning Rustadsaga, hvor det tidligere var både sag og mølle. I dag er det serveringssted her. Følg veien på sørsiden av Nøklevannet. Etter ca. 1 km deler veien seg og vi sykler nordover, langs østbredden av vannet. Etter ca. 2 km deler veien seg nok engang. Her ved Sleppa tar vi til høyre og sykler via Hestehullet til Mariholtet der det er servering. Vel tilbake fortsetter vi fra Sleppa i retning Sarabråten. Sarabråten er en av Østmarkas mest særegne plasser. I gamle dager et kjent samlingssted for fint-folk, forfattere, malere og turgåere. Thomas Heftye eide stedet og brukte det som sommerbolig. Her kunne man få kjøpe mat og drikke lenge før det var vanlig med serveringssteder i Marka. I 1911 kjøpte kommunen stedet, som da var forfalt, og i 1971 brant den siste boligen som fortsatt var intakt, kuskeboligen. Det eneste som er tilbake, er grunnmurene, en vakker flora og trær. Midt på Sarabråten står et minnesmerke over ungdommer som falt under siste verdenskrig. Fra Sarabråten sykler vi Sarabråtveien til Østmarksetra, forbi Ulsrudvannet og tilbake til Skullerudstua. Sarabråtveien er kjent for den vakre veiknuten som slynger seg ned mot Nøklevannet, også kalt: Korketrekkeren - Slyngen - Svingbrua - Spiralen - Serpentineren.

16 Mai 2008

Med sykkel langs Ankerveien

Av Skiforeningen | Ut på tur

Ankerveien ble anlagt av Peder Anker i årene 1791 til 1793 som driftsvei mellom Bærum Verk, Fossum Verk og stangjernshammeren han hadde i Maridalen. Vår tur følger Ankerveien vestover fra Bogstad camping og frem til Bærums Verk. Turen er ca. 10 kilometer.

10 Mai 2008

Har du syklet her?

Av Redaksjonen | Ut på tur

Snøen smelter, og sykkelen slipper igjen til på skogsbilveiene. Kanskje du skal prøve noen nye sykkelveier i vår? Her er 12 forslag!

30 Apr 2008

Til fots eller sykkel fra Skansebakken

Av Skiforeningen | Ut på tur

Tom Stensaker, har følgende forslag til skitur i 1. mai helgen