43 nye sykkelruter

Sykler du helst på kjente trakter? Nå har du et godt påskudd til å prøve nye sykkelveier. Vi presenterer hele 43 nye sykkelruter, komplett med beskrivelse og kart.

Veiene har ligget der lenge - og mange kjenner dem godt. Men nå kan alle finne dem. De siste ukene har Markadatabasen bygd opp et nett av sykkelruter i områder som ikke har hatt dette før.

Rutene er beskrevet i tekst og delvis i bilder, du kan se hvor lange de er, og ikke minst kan du se nøyaktig hvor de går. Klikker du på kartsymbolet, vises ruta uthevet med grønn strek.

Du kan også se hvilke andre ruter som går til og fra start og slutt. På denne måten kan du klikke deg rundt i hele området, og du kan foreberede deg på turen ved å lese om stedene og se bilder. Både kart og beskrivelse kan skrives ut og tas med i sekken.

Lurer du på hvordan du kommer deg til startstedet, kan du få fram kjørebeskrivelse eller info om kollektivtransport. Enklere kan det ikke bli!

Nye ruter i fire områder

Østmarka: Her finner du 11 nye ruter, tre i den nordlige delen og åtte i øst, sør og vest. Rutene i nord går inn til Mariholtet og Losby. I den sørlige delen av Østmarka kan vi nå presentere en lang, sammenhengende sykkeltrase fra Streifinn. Det er ryddet og merket slik at det nå er kurant å sykle helt fra Streifinn i øst, via Ytre Enebakk og nordover til Fjell og Bysetermosan. Og der kobles rutene sammen med ruter som ligger inne i Markadatabasen fra før.

Hadelandsåsene: Dette er et område mange kjenner fra Lygnaturen vinterstid. Sist vinter fikk Markadatabasen en rekke nye løyper i dette området, og nå er sykkelrutene på plass. Store deler av området både nord og sør for Lygna er "dekket" av 29 ruter som beskriver hvordan man tar seg fram på sykkel i dette flotte området. Her er det bare å klikke seg rundt og bli kjent med et område som byr på variert og spennende natur.

Rutenettet dekker området fra Eidstugua i nord til Brovoll i sør, og her er rutene koblet sammen med sykkelrutene i Romeriksåsene. Ved Grua knyttes rutene sammen med rutenettet i Nordmarka.

I Romeriksåsene er det laget et par nye ruter som knytter området bedre til Hadelandsåsene via Brovoll, og på Krokskogen presenterer vi en ny rute som går opp fra Sundvollen.

Så nå er det bare å sette seg på sykkelen og prøve de nye rutene! Her er mye "nytt land" å oppdage...

Nye sykkelruter i Østmarka - nord (3)

Nye sykkelruter i Østmarka - øst/sør/vest (8)

Nye sykkelruter i Hadelandsåsene - nord for Lygna (13)

Nye sykkelruter i Hadelandsåsene - sør for Lygna (16)

Nye sykkelruter i Romeriksåsene (2)

Ny sykkelrute på Krokskogen

Med disse 43 nye sykkelrutene på plass, finner du nå i alt 210 sykkelruter i Markadatabasen. Du finner også 50 forslag til sykkelturer av varierende lengde og vanskelighetsgrad.