For egen motor

Kajakkpadling er skikkelig gøy fra første stund. Det er avstressende og gir deg god mosjon. Og ikke minst. Kajakkpadling gir deg bortimot den ultimate naturopplevelse.

Et annet viktig moment er frihetsfølelsen og enkelheten. For deg som går med tanker om å anskaffe kajakk er det lurt å kan tenke nøye gjennom hva du skal bruke den til. Planlegger du langturer i åpnet farvann og langs kysten er en havkajakk et godt valg. Disse er solid bygget, har vanntette skott og rikelig plass til bagasje. Ønsker du deg en kajakk til mosjon og trening og til småturer innaskjærs er en skjærgårdskajakk tingen. De har god stabilitet og er raske nok for turpadleren. Etter hvert som du blir trygg i kajakken tåler den godt en del bølger også. Turracere er kajakker som er konstruert for fart. Disse er ustøe og vanskelige å padle for nybegynnere. For deg som vil trene i rolige forhold og legge litt tid i å mestre det er imidlertid turraceren et godt valg. Ønsker du et bad er det racerkajakken du skal prøve. Er du nybegynner vil du garantert gå rundt i løpet av sekunder i en slik farkost! Å finne en kajakktype som passer til alt fra langtur på havet til elvepadling er umulig. Den kajakken finnes ikke! Uansett valg av kajakk er det viktig å få opplæring i bruk av utstyr . Alle uerfarne kajakkpadlere bør ta seg et kurs i trygge omgivelser. Henvend deg til Strand kajakklubb på Høvik, Bærum kajakklubb i Sandvika eller Asker skiklubb avd. kajakk på Holmen i Asker for påmelding på kurs.

05 Jul 2008

43 nye sykkelruter

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sykler du helst på kjente trakter? Nå har du et godt påskudd til å prøve nye sykkelveier. Vi presenterer hele 43 nye sykkelruter, komplett med beskrivelse og kart.

30 Jun 2008

Bratt opp. Bratt ned.

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skaugumsåsen med sin karakteristiske profil er et flott turmål.

16 Jun 2008

Med sykkel til Gampen og Haveråsen

Av Redaksjonen | Ut på tur

Turmålene denne helgen er Gampen og Haveråsen, to spennende og fine topper i Vestmarka. Gampen byr på utsikt over store deler av Lierdalen og Finnemarka.