Prøv nye sykkelturer i høst

25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen! Turene går i fem områder av Oslomarka, de fleste i Østmarka. Samtidig har Hadelandsåsene fått sine første sykkeltur-forslag her i Markadatabasen. Basen inneholder nå til sammen 303 sykkelruter og -turforslag. En mer omfattende presentasjon av sykkelmulighetene i Oslomarka finner du ikke.

Markadatabasens turforslag består av en kort turbeskrivelse, mer detaljerte beskrivelser av enkeltstrekningene samt bilder og kart. Turtraséen vises både i Geodatas Marka-kart, Google Maps og Google Earth. Fra beskrivelsene er det linker til egne sider som presenterer stedene langs ruta. Både turforslag og kart kan skrives ut.

Både turforslag og ruter

I tillegg til de 25 turforslagene, er det laget 18 nye sykkelruter i seks Marka-områder. Dette er kortere strekninger, som også består av beskrivelse, bilder og kart. Sykkelrutene brukes som "byggeklosser" i turforslagene, som gjerne går over noe lengre distanser.

En av de nye rutene går fra Losby til Vangen. Fra Røyrivann følger sykkelruta den blåmerkede stien forbi Tonevann. Dette er en viktig forbindelse som knytter sammen rutene i den nordlige og sørlige delen av Østmarka. Ruta er representert i flere av de nye turforslagene som presenteres nedenfor.

Et knippe nye sykkelruter er også klar vest for riksvei 4 på Hadeland. Dette er et spennende område med mye interessant historie, der du sykler gjennom flotte kulturlandskap. Hadelandsåsene fikk sine første sykkelruter i Markadatabasen tidligere i sommer. Nå er det hele 35 sykkelruter i dette området.

25 nye turforslag

18 nye sykkelruter

Markadatabasen har etter hvert fått et svært omfattende sykkeltilbud. Basen presenterer nå til sammen 228 sykkelruter og 75 forslag til sykkelturer i 10 områder i Oslomarka. I løpet av året er det laget 25 nye turforslag og 61 nye sykkelruter - 35 ruter i Hadelandsåsene, 14 i Østmarka, seks på Krokskogen, to i Romeriksåsene, to i Nordmarka nord, en i Nordmarka syd og en i Bærumsmarka.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

05 Jul 2008

43 nye sykkelruter

Ut på tur - eldre nyheter

11 Jul 2008

For egen motor

Av Skiforeningen | Ut på tur

Kajakkpadling er skikkelig gøy fra første stund. Det er avstressende og gir deg god mosjon. Og ikke minst. Kajakkpadling gir deg bortimot den ultimate naturopplevelse.

05 Jul 2008

43 nye sykkelruter

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sykler du helst på kjente trakter? Nå har du et godt påskudd til å prøve nye sykkelveier. Vi presenterer hele 43 nye sykkelruter, komplett med beskrivelse og kart.

30 Jun 2008

Bratt opp. Bratt ned.

Av Skiforeningen | Ut på tur

Skaugumsåsen med sin karakteristiske profil er et flott turmål.