Prøv nye sykkelturer i høst

25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen! Turene går i fem områder av Oslomarka, de fleste i Østmarka. Samtidig har Hadelandsåsene fått sine første sykkeltur-forslag her i Markadatabasen. Basen inneholder nå til sammen 303 sykkelruter og -turforslag. En mer omfattende presentasjon av sykkelmulighetene i Oslomarka finner du ikke.

Markadatabasens turforslag består av en kort turbeskrivelse, mer detaljerte beskrivelser av enkeltstrekningene samt bilder og kart. Turtraséen vises både i Geodatas Marka-kart, Google Maps og Google Earth. Fra beskrivelsene er det linker til egne sider som presenterer stedene langs ruta. Både turforslag og kart kan skrives ut.

Både turforslag og ruter

I tillegg til de 25 turforslagene, er det laget 18 nye sykkelruter i seks Marka-områder. Dette er kortere strekninger, som også består av beskrivelse, bilder og kart. Sykkelrutene brukes som "byggeklosser" i turforslagene, som gjerne går over noe lengre distanser.

En av de nye rutene går fra Losby til Vangen. Fra Røyrivann følger sykkelruta den blåmerkede stien forbi Tonevann. Dette er en viktig forbindelse som knytter sammen rutene i den nordlige og sørlige delen av Østmarka. Ruta er representert i flere av de nye turforslagene som presenteres nedenfor.

Et knippe nye sykkelruter er også klar vest for riksvei 4 på Hadeland. Dette er et spennende område med mye interessant historie, der du sykler gjennom flotte kulturlandskap. Hadelandsåsene fikk sine første sykkelruter i Markadatabasen tidligere i sommer. Nå er det hele 35 sykkelruter i dette området.

25 nye turforslag

18 nye sykkelruter

Markadatabasen har etter hvert fått et svært omfattende sykkeltilbud. Basen presenterer nå til sammen 228 sykkelruter og 75 forslag til sykkelturer i 10 områder i Oslomarka. I løpet av året er det laget 25 nye turforslag og 61 nye sykkelruter - 35 ruter i Hadelandsåsene, 14 i Østmarka, seks på Krokskogen, to i Romeriksåsene, to i Nordmarka nord, en i Nordmarka syd og en i Bærumsmarka.