Sesongens første skihelg et faktum!

15 cm nysnø, innbydende skiløyper, sol og et par kuldegrader - kan man forlange mer når kalenderen så vidt har skiftet til november?

I dag tillater vi oss å glemme alle dystre spådommer om mildere vintre og dårligere skiføre, for denne helgen kan i hvert fall ikke sies å understøtte disse spådommene! Snøfallet de siste dagene ligger fortsatt takket være klarvær og kuldegrader, og i tillegg slo helgen til med strålende sol over hele Østlandet.

Det betyr skiforhold på skogsbilveiene i høyden, og mange har benyttet denne muligheten de siste dagene. Flere steder som f.eks. i Bærumsmarka, Vestmarka og rundt Ringkollen har dessuten Skiforeningens løypebaser vært ute og tilrettelagt i løypene i den grad forholdene tillater det. Best forhold denne helgen var det nok nord på Krokskogen. Her ble "basen" Svein Gulbrandsen selv observert og i tillegg prominente "innfødte" som skiskytter Frode Andresen med skiskytterfrue Gunn Margit.

Men det var også flott å gå fra Sørkedalen og innover mot Heggelivannene samt på veiene i Bærumsmarka. Sikkert også fra Svartbekken og i løypene rundt Mylla.

Rapporter og bilder fra Skiforeningens Markadatabase forteller om en strøm av blide mennesker som var helt i fyr og flamme over å få snø under skiene igjen så tidlig og med så fine forhold!

Statistikk fra Skiforeningens føremelding i denne perioden underbygger dette - mange tusen mennesker har vært innom her de siste dagene. Føremeldingen vil stort sett være klar mellom kl. 8 og 9 hver morgen, og vil fortelle om forholdene og hvilke løyper som vil bli preppet gjeldende dag. Dette er et godt planleggingsverktøy for ivrige skiløpere!

La oss håpe at den tidlige og fine starten på skisesongen gir signal om en lang og fin skisesong, god tur!

26 Sep 2008

Prøv nye sykkelturer i høst

Av Redaksjonen | Ut på tur

25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen! Turene går i fem områder av Oslomarka, de fleste i Østmarka. Samtidig har Hadelandsåsene fått sine første sykkeltur-forslag her i Markadatabasen. Basen inneholder nå til sammen 303 sykkelruter og -turforslag. En mer omfattende presentasjon av sykkelmulighetene i Oslomarka finner du ikke.

11 Jul 2008

For egen motor

Av Skiforeningen | Ut på tur

Kajakkpadling er skikkelig gøy fra første stund. Det er avstressende og gir deg god mosjon. Og ikke minst. Kajakkpadling gir deg bortimot den ultimate naturopplevelse.

05 Jul 2008

43 nye sykkelruter

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sykler du helst på kjente trakter? Nå har du et godt påskudd til å prøve nye sykkelveier. Vi presenterer hele 43 nye sykkelruter, komplett med beskrivelse og kart.