Nå kommer snøen!

Etter en brukbar start på vinteren før jul, er føret nå nesten borte fra de fleste områder av Marka, grunnet lite nedbør siden desember og det siste mildværet. Men nå lover meteorologene mye snø i Østlandsområdet, så det er bare å forberede seg!

Fra førstkommende helg er det meldt snø nesten hver dag og en ukes tid framover, så skiføret bør være sikret etter noen dager. Det kan være lurt å tenke to ganger på hvordan du skal komme deg fram til utgangspunktene for skitur, og fremfor alt - vurder å la bilen bli igjen hjemme. Mange utgangspunkter har et svært godt offentlig kommunikasjonstilbud i form av buss, bane eller tog. Bruk f.eks. Trafikanten for å sjekke dette i Oslo-området.

Et annet og veldig bra alternativ er å prøve en tur med Skibussen! Den bringer deg enten til Ringkollen eller Mylla dam og du har et hav av muligheter for å komme deg tilbake til byen.

På din vei tilbake gjennom Marka bør du planlegge et besøk på en av de mange koselige markastuene som holder åpent for skituristene. Åpningstidene finner du selvsagt i Markadatabasen.

Ønsker du å planlegge turen mer på forhånd, se på løyper, bilder, kart mm., finner du alt du trenger i Markadatabasen.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

31 Des 2008

Skiforeningens søskenbarn på Gjøvik

Av Redaksjonen | Ut på tur

Visste du at Skiforeningen har en lokal avlegger på Gjøvik? "Skiforeningen Gjøvik og omegn" heter foreningen. Den ble stiftet i 1988 og du kan lese mere om bakgrunnen for dette i et kommende nummer av Snø & Ski.

27 Des 2008

Markaminner fra i sommer

Av Redaksjonen | Ut på tur

Det er naturlig nok bilder av Marka i vinterskrud som preger Markadatabasen nå. Men 670 bilder fra tidligere i år kaller fram fine minner om våren, sommeren og høsten i Marka. Før året ebber ut tar vi en "mimretur" til vårt bildegalleri!

01 Des 2008

Advent med snø

Av Redaksjonen | Ut på tur

Den første adventshelgen kom det andre store snøfallet i Oslomarka denne vinteren. Det første kom en måned tidligere, og nå var det fint med litt påfyll.