10.000 bilder i Markadatabasen i dag!

• Av Redaksjonen
  • Markanytt
  • Internett
  • Publisert 19.02.2009 20:32
  • Oppdatert 06.06.2015 20:18

I dag ble bilde nummer 10.000 lastet opp til Markadatabasen, nemlig Kari Aanonsens flotte bilde fra Tvetjerna. Dermed er et lite jubileum passert i Markadatabasens 11. leveår.

Markadatabasens bildearkiv spiller en viktig rolle for alle nettjenestene til Skiforeningen, for bildene herfra brukes overalt på nettsidene - for eksempel i føremeldingene, i Google Maps nettsidene og på løype, sted, stue, tur og sykkelrutesidene. Bildene distribueres også ut til eksterne nettsteder via ulike syndikeringsfunksjoner i Markadatabasen, og fotografene får dermed vist fram bildene sine mange steder. Flere av Markadatabasens mer enn 250 fotografer har også fått bildene sine publisert i trykte publikasjoner.

Første bilde som ble lastet opp ble tatt 12. februar 1999, og bildearkivet inneholder mao. elleve års dokumentasjon av Oslomarka og tilgrensende områder (Markadatabasen dekker også Hadeland, Toten og Land). Forøvrig inneholder arkivet også en god del eldre bilder som er scannet fra gamle fotografier.

I likhet med resten av Markadatabasen er også bildearkivet et dugnadsprosjekt. Skiforeningen er en organisasjon som baserer mye av arbeidet sitt på frivillig innsats, og dette gjelder også de delene av nettsatsingen som Markadatabasen dekker. Alle som har lyst kan bidra med innhold, men det redaksjonelle arbeidet knyttet til tekst og bilder gjøres av noen få, også dette på frivillig basis.

I bildearkivet ligger det først og fremst bilder fra Marka, men også en del gamle bilder fra World Cup arrangementene i Holmenkollen. Alle bilder er kategorisert langs flere akser, og dette gjør det lettere å finne igjen bildene senere. Arkivet er også søkbart på teksten som er lagt inn i tilknytning til bildene. Du kan også velge ut bilder basert på en rekke andre kriterier.

Har du ikke vært i bildearkivet tidligere, er det nå tiden for å gjøre det! Det flotte vinterværet etter nyttår har avstedkommet en rekke flotte bilder som kan få enhver skientusiast til å gå av hengslene.

Internett - eldre nyheter

15 Jan 2009

Saken er kart!

Av Redaksjonen | Internett

Visste du at all informasjon i Markadatabasen er kartfestet og at Markadatabasen tilbyr to forskjellige kartsystemer for å vise fram informasjonen? I denne første av flere artikler forklarer vi hvordan Google Maps og Google Earth brukes i Markadatabasen for å vise denne informasjonen.

24 Okt 2006

Oppgradering av Skiforeningens webserver

Av Steinar Kjærnsrød | Internett

Skiforeningens webserver blir ute av drift i perioden fredag 27. oktober kl. 15.30 til søndag 28. oktober kl. 12.00 (senest).

05 Nov 2005

Ny kartløsning på inatur.no

Av Steinar Kjærnsrød | Internett

Skiforeningens samarbeidspartner på digitale kart - inatur.no - har nylig gått over til en ny kartløsning. Det gir ny funksjonalitet i integrasjonen med Skiforeningens Markadatabase.