Ski!

Du har sikkert lagt merke til det, og har nok sett det i avisen også: Det er veldig populært å gå på ski! Det er ingen tvil om at denne nasjonale vinteraktiviteten er i sterk vekst i Oslo-området.

Du treffer folk med skiutstyr på buss, T-bane, i byens gater og til og med på jobben. Biler med ski på taket snegler seg på rekke og rad oppover til Holmenkollen og Frognerseteren på kveldstid – på hverdagene! Også andre innfallsporter til Marka er blitt de reneste magneter på folk.

Hva skyldes nå dette? Først og fremst har det i hele vinter vært godt skiføre. Vi er etter hvert blitt vant til at på snøsikre steder som for eksempel i Sørkedalen er det nesten alltid skimuligheter på ubrøytede skogsbilveier, takket være stor innsats fra Skiforeningens løypekjørere. Men nå er det også meget gode forhold alle andre steder også, både i scooterløyper som krever mye snø, og i lavlandet. Mange har fått nostalgiske opplevelser av at de har kunnet gå i løyper der det ikke har vært skiføre på mange år. Det er viktig for folk å ha skiføre i nærområdet sitt, for det er mange som synes det er et for stort tiltak å måtte reise langt for å finne snø.

Samtidig blir alt flere klar over helse-effekten av å gå på ski, og gjør faktisk noe med det. Man får frisk luft og holder seg i form, og blir dessuten i godt humør av flotte naturopplevelser. Vi har også sett mange med store smil som viser gleden av å gli ned en fin utforbakke. Mange barnefamilier er også å se i løypene, og kanskje kan man si det så sterkt som om de har tatt søndagsturen tilbake.

Det er andre enn du og jeg som registrerer den store ski-interessen. Markastuene har gode dager, og ikke minst selgere av skiutstyr jubler. Skiforeningen merker stor pågang til skikurs og turer med skibussene. Det registreres også at føremeldingen på nettet får mange klikk, og det får også Skiforeningens elektroniske Markadatabase. Den viser nye og gamle bilder fra Marka og kan gi informasjon om blant annet løyper, steder og turer. Dette er en inspirasjonskilde til å komme seg ut i Marka for mange.

Det store løypenettet Skiforeningen vedlikeholder, forutsetter stor innsats fra løypekjørerne, og krever også økonomiske ressurser. Medlemskontingenten går til dette arbeidet, men for at Skiforeningen skal kunne gjøre en enda bedre jobb, er det svært ønskelig at flere melder seg inn og dermed støtter løypearbeidet. Selv om du allerede er medlem, hadde det vært fint om du spredde budskapet blant friluftsinteresserte venner, kollegaer og familiemedlemmer. Fortell dem gjerne at det er en del medlemsfordeler som også følger med.

La oss håpe på at resten av vinteren også blir fin, slik at vi kan få mange turer vi kan glede oss over. Vi gjør en avtale: Du går på tur, og Skiforeningen ordner løyper!

21 Jan 2009

Bedre kart i Markadatabasen

Av Redaksjonen | Ut på tur

Lurer du på hvor kartet er i Markadatabasen? Kartet er over alt, det! Alt i Markadatabasen vises nemlig på kart. Og tilbudet blir stadig bedre.

15 Jan 2009

Nå kommer snøen!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Etter en brukbar start på vinteren før jul, er føret nå nesten borte fra de fleste områder av Marka, grunnet lite nedbør siden desember og det siste mildværet. Men nå lover meteorologene mye snø i Østlandsområdet, så det er bare å forberede seg!

31 Des 2008

Skiforeningens søskenbarn på Gjøvik

Av Redaksjonen | Ut på tur

Visste du at Skiforeningen har en lokal avlegger på Gjøvik? "Skiforeningen Gjøvik og omegn" heter foreningen. Den ble stiftet i 1988 og du kan lese mere om bakgrunnen for dette i et kommende nummer av Snø & Ski.