Nye sykkelruter i sør

Har du prøvd de nye sykkelrutene i Sørmarka og Follomarka? Nei, det er ikke snakk om nye trillestier eller grusveier som er opparbeidet i løpet av sommeren. Men en rekke av de fine sykkeveiene og -stiene i disse områdene presenteres nå på nett. I Markadatabasen finner du dem - komplett med rutebeskrivelser, bilder og kart. Nå er det bare å legge i vei!

I løpet av de siste fem årene er det bygd opp et stadig mer omfattende sykkeltilbud på Skiforeningens nettsider. Tilbudet omfatter Oslomarka, Hadelandsåsene og deler av Toten, og består av en rekke sykkelruter som presenteres i tekst og bilder og på kart, samt et knippe turforslag. Til sammen inneholder Markadatabasen nå 325 ruter og forslag til sykkelturer - uten tvil det største sykkeltilbudet på nettet i disse områdene.

I sommer har Sørmarka og Follomarka fått sine første sykkelruter, og dermed er endelig hele Marka samlet til ett "sykkelrike" i Markadatabasen. I Sørmarka er det laget 13 sykkelruter, mens Follomarka har fire sykkelruter i basen.

Som vanlig presenteres rutene med tekst og bilder, og de vises detaljert i Geodata (topografisk kart) og i Google Maps (oversikskart). Og i Google Maps er man bare ett klikk unna å se rutene i Google Earth. Oversikten over sykkelrutene i Sørmarka ser slik ut i Google Maps. Dette er rutenettet i Follomarka.

Knytter sammen områder

Nedenfor finner du alle de nye sykkelrutene. Som du vil se, er det flere av rutene som knytter sammen det eksisterende rutenettet i Østmarka med de nye rutene i Sørmarka. Et par nyopprettede ruter i Østmarka bidrar også til at rutene i de to områdene henger sammen, samt at de knytter rutene internt i Østmarka bedre sammen. Den ene går fra Klemetsrud til Grønmo og den andre fra Klemetsrud til Sandbakken. Også mellom Follomarka og Sørmarka er det forbindelse (ruta Ås - Ski).

Nederst på hver ruteside ser du hvilke andre ruter som går til og fra start- og slutt-stedet. På denne måten ser du lettere helheten i rutenettet. Fra beskrivelsene kan du også klikke deg inn til egne sider som presenterer en rekke av stedene langs ruta. Dette bidrar til å gjøre Markadatabasen til et utmerket verktøy når man skal forberede turen. Rutesidene viser også hvordan du kommer deg til det stedet der ruta starter (gjelder de fleste start-steder). Her finner du både kjørebeskrivelse og informasjon om kollektivtransport.

Nye sykkelruter i Sørmarka (13)

Nye sykkelruter i Follomarka (4)

Nye sykkelruter i andre områder(5)

Med i alt 22 nye sykkelruter på plass, presenterer Markadatabasen nå i alt 250 sykkelruter i hele Marka. Du finner også 75 forslag til sykkelturer i basen.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

26 Sep 2008

Prøv nye sykkelturer i høst

Ut på tur - eldre nyheter

29 Jun 2009

En flott vinter som brått tok slutt

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sommeren er på det aller fineste i Marka nå, og vinter og skiføre virker nok kanskje litt fjernt. Like fullt er det bare fire måneder til skiføret er tilbake, og det kan kanskje være på sin plass å minnes noen av høydepunktene ved vinteren som var?

24 Apr 2009

Jeg velger meg april

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Marka er fantastisk hele året og noen har vinteren som favoritt mens andre har sommeren som favorittsesong for aktiviteter. Men for oss som liker begge deler er april favorittmåneden.

08 Mar 2009

Tid for langtur

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiføret er fantastisk, dagene lange og formen er kanskje ikke så ille etter flere turer tidligere denne vinteren. Nå er tiden inne for å planlegge en ordentlig langtur, kanskje med overnatting på en av de mange markastuene du kan lese om i Markadatabasen.