Flere sykkelveier på nett

50 nye sykkelruter og 25 nye turforslag - det er hva Markadatabasen kan presentere nå før innspurten i årets sykkelsesong. Skiforeningens sykkeltilbud på nett omfatter nå hele 300 sykkelruter og 100 -turforslag i Oslomarka, Hadelandsåsene og deler av Toten. Vi tilbyr også Markas beste sykkelkart.

Tidligere i sommer presenterte vi 22 nye sykkelruter, de fleste i Sørmarka og Follomarka. Etter fem år med gradvis oppbygging av et sykkeltilbud på nettet, var dermed hele Marka samlet til ett "sykkelrike" i Markadatabasen.

Nå har vi opprettet 50 sykkelruter til. Sørmarka (se oversikt i Google Maps) og Follomarka (se oversikt i Google Maps) har fått "påfyll" av flere, det samme har Østmarka (se oversikt i Google Maps), Nordmarka nord (se oversikt i Google Maps) og Krokskogen (se oversikt i Google Maps).

Men den største tilveksten har kommet i Vestmarka, med 28 nye ruter (se oversikt i Google Maps). Til sammen er altså 72 strekninger i Marka blitt beskrevet og presentert for sykkelfolket i løpet av denne sesongen.

Detaljert kart

En sykkelrute kan gå på sti, i løypetrasé, på traktorvei, grusvei eller på offentlig vei. Hver rute har sin egen side, der strekningen presenteres i tekst og bilder. Herfra kan man klikke seg videre til to typer kart. Traseen vises detaljert i Geodatas topografiske kart og i Google Maps (oversiktskart) - dessuten i Google Earth.

Sykkelruta framheves i en egen farge, samtidig som du også ser de andre rutene i omådet. Kartet kan skrives ut i den målestokken du selv ønsker. Fleksibiliteten er stor. Geodatas kart i Markadatabasen er uten tvil det mest detaljerte og presise sykkelkartet du finner for dette området. Dette er et dynamisk kart som oppdateres fortløpende.

25 nye turforslag

I tillegg til de 50 nye sykkelrutene, er det i løpet av sommeren utarbeidet 25 nye turforslag i flere deler av Marka. De fleste turene går i Follomarka og Sørmarka, områder som ikke har hatt turforslag for sykkel i Markadatabasen tidligere. Men det er også laget nye turforslag i Østmarka, Romeriksåsene, Nordmarka nord, Krokskogen og Vestmarka.

Også turforslagene presenteres i tekst og bilder, og traseene vises på samme type kart som sykkelrutene. Ta gjerne med en utskrift i sekken!

De nye turforslagene (25)

De nye sykkelrutene (50)


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

20 Jul 2009

Nye sykkelruter i sør

Ut på tur - eldre nyheter

20 Jul 2009

Nye sykkelruter i sør

Av Redaksjonen | Ut på tur

Har du prøvd de nye sykkelrutene i Sørmarka og Follomarka? Nei, det er ikke snakk om nye trillestier eller grusveier som er opparbeidet i løpet av sommeren. Men en rekke av de fine sykkeveiene og -stiene i disse områdene presenteres nå på nett. I Markadatabasen finner du dem - komplett med rutebeskrivelser, bilder og kart. Nå er det bare å legge i vei!

29 Jun 2009

En flott vinter som brått tok slutt

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sommeren er på det aller fineste i Marka nå, og vinter og skiføre virker nok kanskje litt fjernt. Like fullt er det bare fire måneder til skiføret er tilbake, og det kan kanskje være på sin plass å minnes noen av høydepunktene ved vinteren som var?

24 Apr 2009

Jeg velger meg april

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Marka er fantastisk hele året og noen har vinteren som favoritt mens andre har sommeren som favorittsesong for aktiviteter. Men for oss som liker begge deler er april favorittmåneden.