Der satt den!

Årets største! Dette er beviset på at det finnes storørret i Marka. Her er storfisker Jan-Olav Oseths beretning om ruggen han tok i Katnosa pinsen 2009:

Etter grilling og badminton hos svigermor pinseaften, satte Lars Jakobsen og jeg kursen inn i Nordmarka. Vi skulle prøve fiskelykken! En stund etter midnatt la vi fra land i medbrakt kano. Det var en utrolig fin sommernatt, kanskje for fin til å lure de aller største. Men - etter en god time hugg det til, og vi skjønte etter hvert at det ikke var noen vanlig steikeørret! Etter 20 minutters kjøring var fisken innom på en liten visitt; vi lyste med hodelykta og så hvilket beist det var. Det kritiske var at vi ikke så noen wobbler, den satt antakeligvis i svelget. Dette, i tillegg til at vi bare brukte 0,20 mm sene (en liten glipp under pakking av fiskeutstyr...), var gjenstand for mye bekymring de neste timene! Tiden gikk med til orrhanesang, kaffedrikking og en rundtur på 2-300 meter, med fisken som motor. Etter to timer på kroken begynte ørreten å bli sliten, og da den nærmet seg båten la den seg over på siden - Lars satte vekk kaffekoppen og gjorde seg klar med håven. Da vi fikk den i båten var den enda større enn vi hadde trodd, og da vi kom i land og fikk den på vekta trodde vi nesten ikke våre egne øyne - 5,24 kilo!! Ørreten hadde fått sena bak klaffen i munnviken der det ikke er noen tenner, dette berget sannsynligvis fangsten. Dette er min hittil største dag som fisker!”


Edit

Ut på tur - eldre nyheter

02 Okt 2009

Flere sykkelveier på nett

Av Redaksjonen | Ut på tur

50 nye sykkelruter og 25 nye turforslag - det er hva Markadatabasen kan presentere nå før innspurten i årets sykkelsesong. Skiforeningens sykkeltilbud på nett omfatter nå hele 300 sykkelruter og 100 -turforslag i Oslomarka, Hadelandsåsene og deler av Toten. Vi tilbyr også Markas beste sykkelkart.

20 Jul 2009

Nye sykkelruter i sør

Av Redaksjonen | Ut på tur

Har du prøvd de nye sykkelrutene i Sørmarka og Follomarka? Nei, det er ikke snakk om nye trillestier eller grusveier som er opparbeidet i løpet av sommeren. Men en rekke av de fine sykkeveiene og -stiene i disse områdene presenteres nå på nett. I Markadatabasen finner du dem - komplett med rutebeskrivelser, bilder og kart. Nå er det bare å legge i vei!

29 Jun 2009

En flott vinter som brått tok slutt

Av Redaksjonen | Ut på tur

Sommeren er på det aller fineste i Marka nå, og vinter og skiføre virker nok kanskje litt fjernt. Like fullt er det bare fire måneder til skiføret er tilbake, og det kan kanskje være på sin plass å minnes noen av høydepunktene ved vinteren som var?