Sesongstart som normalt

Et raskt dykk ned i Markadatabasen avdekker at årets skisesong ser ut til å starte omtrent som tidligere år hva gjelder tid, skiforhold og gode utgangspunkter.

Den flotte fjorårssesongen startet f.eks. med skimuligheter allerede i starten av november, men føret forsvant igjen i siste halvdel av måneden for så å komme tilbake i starten av desember. Til gjengjeld husker vi med glede at det var stabile tørrsnøforhold helt til starten av mars.

Tiden vil vise hva denne sesongen vil bringe, men det er i hvert fall flere muligheter for å teste skiene. Det er de vanlige "tidligutgangspunktene" som kan skilte med skimuligheter, men faktisk også flere andre. Husk at føremeldingen til enhver tid vil fortelle deg om mulighetene, så her får du bare et raskt overblikk, i en tilfeldig rekkefølge.

Lygna

Lygnaområdet på Hadelandsåsen ligger på over 600 moh og har alltid lang skisesong. Det flotte skisenteret har dessuten snøkanonanlegg som produserer snø med en gang det er kuldegrader. Denne helgen kan senteret skilte med preparerte løyper både for klassisk og skøyting. Disse løypene er dessuten lyssatt så du kan gjerne bruke kvelden til en skitur! Sjekk føremeldingen for området for siste oppdateringer.

Ringkollen

Fra naturens side har Ringkollen de beste forutsetninger for tidlig skiføre. Kombinert med innsatsen til en av Skiforeningens mange engasjerte løypebaser - Svein Gulbrandsen - skaper dette alltid gode forhold for ivrige skiløpere.

Start på skistadion ved P-plassen eller kjør til Jonsetangen og følg Uglaveien til Vambu eller videre på Spålsveien sydover mot Storflåtan. Sjekk føremeldingen for Krokskogen for detaljer om hvor langt det er preparert i ulike løyper.

Elveli, Sørkedalen

Det er ikke vanlig at det er skiføre i Sørkedalen like tidlig som f.eks. på Lygna og Ringkollen, men i år har løypebasene tilrettelagt flere muligheter her. Løypa fra Elveli til Kikut er pakket med scooter fram til Kikut, men ikke sporsatt. Deledalsveien ved Øyvann og Bjørnebergveien mot Smedmyra er også pakket med scooter. Disse veiene møtes i et kryss med løypa fra Elveli så her kan du f.eks. starte på Elveli og fortsette i en av disse retningene.

Det er også flott å gå Nye Heggeliveien inn til Heggelia. Denne veien er ikke brøytet for biltrafikk denne vinteren.

Sollihøgda

Som vanlig er veien i Djupdalen nordover mot Sørsetra et veldig godt alternativ i dette området. Nå er den pakket med scooter. Sjekk føremeldingen for området for siste detaljer.

Mylla

Veien på sydsiden av Mylla er sporsatt med et spor i midten av veien helt fram til Trantjern. Det er også kjørt opp mot Åssjøen i deler av Formoløypa. Merk at veien også brukes av jegere som har kjøretillatelse, utvis forsiktighet. Sjekk føremeldingen for området for nye oppdateringer.

Greverud, Sørmarka

På Golfbanen på Greverud er det en kunstsnøløype på ca 500m preparert både for klassisk og skøyting. Følg med på føremeldingen for området for nye oppdateringer.

Nordmarkskapellet - Kikut

Skiforeningens løypebas Torbjørn Kulstad har pakket denne strekningen med scooter, men den er ikke sporsatt. Forholdene er ikke spesielt gode, særlig i starten, men blir bedre nærmere Kikut. Følg med på føremeldingen for området.

19 Feb 2011

Besøk markastuene i vinterferien!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Marka er mangfoldig når det gjelder løyper og stier, og det gjelder også nettet av serverings- og overnattingssteder. I Markadatabasen går begge typer steder under betegnelsen "stuer".

06 Nov 2010

Tjuvåsen i Frogn

Av Odd Tore Saugerud | Ut på tur

Gruve, bygdeborg, mølledam, utsikt, og for ikke å forglemme tjuver – på Tjuvåsen må det være mer enn en ikke drivverdig gruve som er av interesse. Her er det er god grunn til å utvide og forlenge turen til kjentmannspost nr. 50 for perioden 2010 – 2012.

08 Okt 2010

Ursdalen

Av Odd Tore Saugerud | Ut på tur

Er du interessert i å vite mer om hvordan Bærum var før det ble urbanisert? Da er Ursdalen stedet, en lite berørt rest av bygda Bærum, med veksling mellom jordbruksområder og voldsom natur, og kulturminner fra både en nær og en fjernere fortid.