Populær føremelding

Skiforeningens føremelding er denne vinteren bedre og mer omfattende enn noen gang. Ca 70 flere løyper er blitt en del av førmeldingen, som nå dekker så godt som hele løypenettet fra Vestby og Røyken i sør til Gjøvik i nord. Føremeldingen er å finne på stadig flere nettsteder.

Føremeldingen bygger på rapporter fra et trettitalls idrettslag, kommuner og andre som preparerer løyper i Marka. Den beskriver føreforholdene, og den viser hvilke konkrete løyper som prepareres i dag, er preparert i går eller tidligere.

Løypene presenteres i tekst og bilder, og vises i detaljert, topografisk kart, Google Maps og Google Earth. Føremeldingen oppdateres fortløpende gjennom dagen.

I tillegg til løypelistene som viser preppestatus, kan du nå også se status - område for område - i Google Maps og Google Earth. Oppdatert preppestatus markeres med ulike farger. Oversikten finner du nedenfor, og den ligger også på Markadatabasens forside - www.skiforeningen.no/marka.

Se løyper med preppestatus på kartet (Google Maps)Se løypelister med preppestatus
Kjekstadmarka/Røyken syd Kjekstadmarka/Røyken syd
Vestmarka/Asker syd Vestmarka/Asker syd
Bærumsmarka Bærumsmarka
Krokskogen Krokskogen
Nordmarka nord Nordmarka nord
Nordmarka syd Nordmarka syd
Lillomarka og Gjelleråsen Lillomarka og Gjelleråsen
Romeriksåsene Romeriksåsene
Østmarka Østmarka
Sørmarka Sørmarka
Follomarka Follomarka
Hadelandsåsene Hadelandsåsene
Gjøvik, Toten og Land Gjøvik, Toten og Land

Ikke bare Skiforeningen, men også en rekke andre nettsteder har føremeldingen som en del av sitt tilbud. Den er også tilgjengelig på iMarka, Skiforeningens app for iPhone.

Føremeldingen er populær fordi den gir et helhetlig bilde av hvordan skiforholdene er, uavhengig av kommunegrenser og ansvarsområdet til den enkelte preppeorganisasjon. Dessuten er store mengder tilleggsinformasjon tilgjengelig for brukerne.

Fakta om Skiforeningens føremelding:

• En helhetlig føremelding for Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land, dekker mesteparten av løypenettet mellom Vestby og Røyken i sør og Gjøvik i nord.
  • Viser forholdene i Marka på tvers av kommunegrensene og uavhengig av hvem som preparerer.
  • Består av en kort tekst som beskriver forholdene og av lister med nærmere 700 løyper, gruppert på områder, der man kan se om løypa prepareres i dag, er preparert i går eller tidligere. Preppestatus vises også i Google Maps og Google Earth.
  • Er en del av Markadatabasen (se nedenfor), og gir derfor tilgang til store mengder tilleggsinformasjon, som turforslag, bilder, informasjon om steder i området, presentasjon av stuer/hytter inkl. oversikt over åpningstider - og mye mer. God profilering av området/kommunen og av preppeorganisasjonen.
  • Bygger på rapporter fra et trettitalls idrettslag, kommuner og andre som preparerer løyper i Marka. I vinter er føremeldingen mer omfattende enn noen gang.
  • Legges ut hver morgen og oppdateres fortløpende utover dagen.
  • Når ut til et stort publikum, via Skiforeningens egne sider, en rekke andre nettsteder og iMarka, Skiforeningens app for iPhone.

Markadatabasen er Skiforeningens nettportal til Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land. Inneholder nesten 700 skiløyper som alle har sin egen nettside, daglig føremelding i skisesongen, over 200 turforslag, mer enn 350 sykkelruter, en presentasjon av over 1.200 steder i Marka, i overkant av 12.000 bilder og mye mer. Alle løyper, sykkelruter og turforslag vises i topografisk kart, Google Maps og Google Earth. All informasjon er søkbar. Markadatabasen er både en inspirasjonskilde og et praktisk planleggingsverktøy.